Umudun karanlık yüzü
Ciddi hastalığı olanların umudunu kaybetmesinin, aslında onları daha mutlu yapabildiği bildirildi.
Araştırmacılar, bu tür hastalara umut vermenin onları daha çok depresyona soktuğunu belirtiyor.
Daily Telegraph'taki habere göre, hastalıklarıyla ilgili sürekli iyileşme umudu içinde olanlar, hastalıklarını kabullenip hayatlarını bu şekilde sürdürenlerden daha acınası durumda oluyor.
Michigan Üniversitesi Tıpta Davranış ve Karar Bilimleri Merkezi'nden Peter Ubel, "Umudun kötü bir şey olduğunu söylemiyoruz. Sadece umudun karalık bir yüzü olabileceğini göstermek istiyoruz. Bu durum, insanların hayatlarını ertelemelerine yol açabilir" dedi.
Ubel, "En iyi şartlara ulaşmak için çaba göstermek yerine, 'Şartlarım eninde sonunda değişecek, o vakit şartlarla uğraşmanın anlamı yok' şeklinde düşünebilirler" diye konuştu.
"İyi ki Umutsuzuz" adlı araştırmanın başkanlığını yapan Ubel, kalın bağırsaklarının bir kısmı alınmış bir grup yetişkin üzerinde araştırma yaptı. 71 hastadan 41'ine bağırsaklarını onarmak için ameliyat geçirebilecekleri söylenirken, diğerlerine yapılacak bir şey olmadığı bildirildi.
Karın bölgesinde açılan bir delikle dışkının dışarı çıkmasının sağlandığı bir operasyon geçirdikten sonra bu şekilde yaşamak üzere hastaneden ayrılanların, 6 ay sonra, tamamen iyileşme umudu olanlardan daha mutlu oldukları belirlendi.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- Erdoğan'ı protesto eden gençlere işkence iddiasına yanıt
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması