Ünal Aysal'dan transfer açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sorumluluk sahibi yöneticiler olarak sporda daha fazla gerilime müsaade etmeyecek söylem ve davranışlarda bulunmaları gerektiğinin bilincinde olduklarını söylerken transfer konusunda da açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 19.08.2014 - 14:30
Abone Ol google-news

Ünal Aysal, Türk Telekom Arena'da TTNET ile yaptıkları işbirliği anlaşmasının imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe ile yaşadıkları gerginliğin TFF Süper Kupa maçında sona erip, ermeyeceğine yönelik bir soru üzerine Aysal, şunları kaydetti:

"Biz spor yapıyoruz. Spor gayet tabi içinde tansiyonu ve çekişmesi olan bir yarışma. Bu nedenle bazen adrenalin yükselmeleri ve düşmeleri, hem yöneticiler hem de oyuncularda olur. Bu vesileleri iyi kullanmamız gerekiyor. Özellikle ülkemizin etrafında yaşadığı sorunlar dolayısıyla zaten bir tansiyon içerisindeyiz. Bunu sporda en asgariye indirmek yöneticilerin görevi. Burada kişilerin birbirine duyduğu kızgınlıklar, sevgiler bir tarafa bırakılmalı, toplum için çalışmalıyız. Biz mesuliyet sahibi yöneticiler olarak özellikle daha fazla gerilime müsaade etmeyecek söylemlerde ve davranışlarda bulunmamız gerektiği bilincindeyiz."

- "Transferde ince eleyip sık dokuyoruz"

Ünal Aysal, ihtiyaçları olan transferlerin yapabilmek için son derece dikkatli çalıştıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Aslında bizim güçlü bir takımız var. Ekibimiz oldukça güçlü ve zengin ama hocamızın yeni taktiği ve düşüncesi kalabalık bir ekiple çalışmak yerine daha sınırlı bir ekiple çalışmak. İki ekip yaratmak ve bunların dışındakileri de daha fazla oynama imkanı bulmaları için de başka kulüplere göndermek. Biz de yönetim olarak bunu destekliyoruz. Onun için hocamızın takımda yer bulmasını düşünmediği oyunculara diğer kulüplerde bu şansı yakalamaları için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Transferin kapanması için daha zaman var. O kadar sıkışık bir dönemde değiliz. Kendi ihtiyaçlarımızın karşılanması, yani hocamızın istediği oyuncuların satın alınması ve kiralanması konusunda son derece dikkatli çalışıyoruz. Yanlış yapmaya tahammülümüz ve hakkımız yok. İnce eleyip sık dokuyoruz. Rakamlarda da son derece dikkatliyiz. Yani bir sürü parametrenin içinde bu transfer yapılmak zorunda."

Geçen sezonun devre arasında yaptıkları transferlerden bir çoğunun bekleneni verememesiyle ilgili soruyu Aysal, "Her hocanın kendisine göre bir politikası var. Mancini çok iyi bir hocaydı ama gelir gelmez yabancı sınırlamasıyla karşılaştı. Alelacele buna çözüm bulmaya çalıştı. O günkü transferleri hocamızın bize verdiği liste dahilinde yaptık. Ocak ve şubat ayında yapılan transferlerin bazıları başarılı oldu ve şu anda oynuyorlar. Diğerleri yeni gelen hocanın sistemine uymadıkları için oynamıyorlar. Yoksa kötü oyuncular değiller. Hepsi değerli ve Türkiye liglerinde başarılı olabilecek oyuncular. Bizim şu anda en iyi oyuncumuz Sneijder, İnter'de yer bulamadı çünkü teknik direktörün sistemine uyan bir konumda değildi. Diğer oyuncularımızı da bu şekilde görmemiz lazım" şeklinde yanıtladı.

Eskişehirspor'dan transfer etmek istedikleri Tarık Çamdal için sınırlarının belli olduğunu anlatan Aysal, "Tarık Çamdal'ın kulübü şu anda değerlendirmelerini başka türlü yapıyor. Bizim sınırlarımız belli. Sınırlarımız içerisinde bazı kararlar alabiliyoruz. Bazı rakamların üstüne çıkmayız. Bu ticari bir olay. Uyuşup uyuşamayacağımız zaman içinde belli olur. Transferin son gününe kadar şartlar sürekli değişiyor ama bugün için Tarık Çamdal konusunda söyleyebileceğim müspet bir şey yok" ifadelerini kullandı.

- "Sezon açılmadan forma sponsorumuzu yetiştirmeye çalışıyoruz"

Aysal, forma sponsorluğu için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Forma sponsorluğu bizim en öncelikli konularımızdan birisi. Bütün yönetimimiz bu konuyla ilgili, elimizde muhtelif adaylar var. Bazılarıyla müzakereler yapıldı, bazılarıyla da yapılıyor. Sezon açılmadan sponsorumuzu yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu da bir ticari olay. İki tarafın da anlaşmasıyla yapılacak şeyler. Elimizden gelen her şey yapıldığından emin olun" diye konuştu.

TTNET İLE ANLAŞMA İMZALANDI

Galatasaray Kulübü ile TTNET, Türk Telekom Arena'daki tüm tribünlerde, "GS TTNET WiFi" hizmeti ile futbolseverlere yüksek kapasite ve hızda internet erişimi sağlamak üzere işbirliği anlaşması imzaladı.

Türk Telekom Arena'da düzenlenen imza törenine Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Sportif AŞ Genel Koordinatörü ve İcra Kurulu Başkan Vekili Faruk Işık, TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya ile Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar katıldı.

Türkiye'de ilk kez uygulamaya geçirilecek ve "Akıllı Stadyum" olarak adlandırılan projesi kapsamında, 2014-2015 sezonundan 2019-2020 sezonu bitimine kadar GS TTNET WiFi kablosuz internet hizmeti, Türk Telekom Arena'da oynanacak tüm karşılaşmalarda aktif olacak. Basın tribünü ve localardaki misafirlerin ücretsiz kullanacağı GS TTNET WiFi hizmetinden TTNET aboneleri, internet paketleri dahilindeki hediye WiFi dakikaları ile faydalanabilecek. TTNET abonesi olmayan kullanıcılar da kredi kartları ile ön ödemeli paket satın alarak bu servisten yararlanabilecek.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal törende yaptığı konuşmada, uluslararası kimliğiyle bir dünya markası olan Galatasaray ile Türkiye'nin güçlü teknoloji markalarından TTNET ile önemli bir işbirliği yaptıklarını dile getirerek, "Bugün Türkiye'de bir ilk olan 'Akıllı Stadyum' projesini tanıtmaktan gurur duyuyoruz. GS TTNET WİFİ ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da taraftarımız dijital platformları ve sosyal medyayı daha kolay ve etkin bir biçimde kullanacaktır. Göreve geldiğimiz ilk günden beri en önemli amaçlarımızdan biri Galatasaray'ımızın dünya takımı olması yolunda kurumsallaşma sürecini tamamlamasıdır. Bu bağlamda ve bir kez daha dünyaya ve Türkiye'ye örnek bir projeyle liderlik etmekten gururluyuz" ifadelerini kullandı.

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya da Türkiye'nin en köklü ve en büyük kulüplerinden Galatasaray ile işbirliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin lider internet şirketi olarak internet erişimine her yerden ulaşılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye'nin en büyük WiFi ağı ile kullanıcılarımıza 5 bini aşkın WiFi noktasından internet erişim hizmeti sunuyoruz. TTNET WiFi internet hizmetimizi yeni işbirlikleri ile her geçen gün daha da zenginleştiriyoruz. Karada, denizde ve havada sunduğumuz internet erişim noktalarımıza, bugün bir prestij noktası olarak Türk Telekom Arena'yı ekliyoruz. Bu işbirliğiyle, Türk Telekom Arena aynı anda binlerce kişinin internete bağlandığı en büyük TTNET WiFi noktası olurken, tüm tribünlerinde WiFi servisi verilen, dijital uygulamaların sunulduğu Türkiye'nin ilk akıllı futbol stadyumu olacak. Galatasaray Kulübü ile bir ilki gerçekleştirerek bu hizmeti, futbolseverlere ve taraftara taşımaktan gurur duyuyoruz. GS TTNET WiFi hizmetimiz sayesinde futbolseverler yüksek hızda kablosuz internet deneyimi yaşayacak. WiFi internet hizmetini yeni işbirlikleri ve yeni prestij noktaları ile zenginleştirmeye devam edeceğiz."

Faruk Işık da Türk Telekom Arena'da taraftarların internet erişimini kolaylıkla yapabilmeleri için 335 adet erişim noktası kurulduğunu vurgulayarak, proje için 2.8 milyon lira yatırım yapıldığını kaydetti. Işık, projeyi Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasındaki Fenerbahçe ile yapacakları derbi maça yetiştireceklerini kaydetti.

Mert Başar ise dünyanın ilk uygulamalarından biri olarak nitelendirdiği projenin teknik detaylarıyla ilgili bilgi aktarımında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler