Ünlü halkla ilişkiler uzmanı Necla Zarakol gözaltında

Halkla ilişkiler uzmanı Necla Zarakol ve Hergüner Özeke Bilgen Avukatlık Ortaklığı yönetici avukatı Hamdi Tolga Danışman gözaltına alındı.

Yayınlanma: 18.02.2019 - 12:52
Abone Ol google-news

 

Halkla ilişkiler uzmanı Necla Zarakol ve Hergüner Özeke Bilgen Avukatlık Ortaklığı yönetici avukatı Hamdi Tolga Danışman da gözaltına alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Borajet'in eski sahibi Yalçın Ayaslı'nın "sağ kolu" olduğu belirtilen Zahide Üner yurt dışına kaçmak isterken Muğla'da yakalanmış daha sonra İstanbul'a getirilmişti. Soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı.

Üner’den sonra Türkiye’nin en büyük hukuk bürolarından biri olan Hergüner-Özeke-Bilgen Avukatlık Bürosunun yönetici ortağı Tolga Danışman gözaltına alındı.

Danışman'dan sonra, gözaltına alınan üçüncü kritik isim ide Zarakol Halka İlişkiler’in Yönetim Kurulu Başkanı Necla Zarakol oldu. Zarakol, cuma akşamı geç saatlerde gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelilerin sorgu işlemine bugün başlanacağı belirtiliyor.

YURT DIŞINA KAÇARKEN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Borajet'in eski mali işler sorumlusu olduğu belirtilen Zahide Üner, şirketin eski sahibi Yalçın Ayaslı ve firari eski emniyet müdürü Osman Karakuş ile birlikte aynı FETÖ soruşturmasının şüphelileri arasında yer alıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında adli kontrol tedbiri olarak yurt dışına çıkış yasağı konulan Zahide Üner'in, İstanbul'dan Dalaman'a geleceği bilgisi üzerine operasyon düzenlenmişti. Dalaman Havalimanı'nda tedbir alan İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Üner'in üst aramasında sahte kimlik, yaklaşık 100 bin lira, çok sayıda flashdisk ve doküman ele geçirilmişti.

ZARAKOL İLETİŞİM GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Zarakol İletişim Genel Müdürü Nurcan Akad, gözaltı kararıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Akad'ın açıklaması şu şekilde:

"Necla Zarakol, televizyoncu, gazeteci ve halkla ilişkiler uzmanı olarak 40 yılı aşkın bir süredir iletişim sektöründe hizmet veren duayen bir iletişimcidir.

Meslek yaşamı boyunca sektörün etik kurallarının oluşması ve uygulanması yönünde öncü bir rol üstlenmiş, Türkiye’nin önde gelen en saygın kuruluşlarına danışmanlık hizmeti vermiştir. Necla Zarakol ayrıca kendi şirketinde olduğu kadar çeşitli üniversitelerde de ders vererek, meslek yaşamı boyunca çok sayıda genç iletişimcinin yetişmesinde önemli rol üstlenmiştir.

40 yılı aşkın meslek yaşamı boyunca herkesin gözü önünde, şeffaf, titiz ve ilkeli bir duruşla inşa ettiği tertemiz mesleki siciline, sadece iletişim sektörü değil, danışmanlık hizmeti verdiği ve aralarında kamu kurumlarının da bulunduğu saygın kuruluşlar ve yöneticileri de bizzat şahittir.

Necla Zarakol, sektöre yaptığı katkılar ve derin uzmanlık birikimi ile Türkiye’nin en önemli halkla ilişkiler şirketlerini çatısı altında toplayan İletişim Danışmanları Derneği’nin (İDA) Şeref Kürsüsü’nde yer almıştır.

Dolayısıyla bugün içinde bulunduğu durumun mutlaka bir yanlışlıktan kaynaklanmış olduğuna ve fadesi alındığında bu yanlışlığın anlaşılacağına yürekten inanıyorum.

Eminim ki kısa süre içinde adalet tecelli edecek, Necla Zarakol serbest bırakılacaktır"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler