Ünlü marka kepenkleri indiriyor

Mayo, ev giyim ve aksesuvar markası Kyo My Friend’i 2008’de bünyesine katan Karadeniz Holding, satın almadan 5 yıl sonra kepengi indirmeye karar verdi.

Yayınlanma: 24.11.2013 - 11:24
Abone Ol google-news

Enerji, finans,madencilik ve turizm alanlarında faaliyet gösteren holding, KyoMy Friend’in 33mağazasını peyderpey kapatmaya başladı. Habertürk' ün haberine göre; markanın bağlı olduğu Karadeniz Holding şirketi Yek Tekstil de ticaret sicilindeki kayıtlarına göre 28 Ağustos 2013’teki genel kurulunda tasfiye kararı aldı. İstanbul Bağdat Caddesi, İzmir Alsancak ve Alaçatı gibi popüler alışveriş lokasyonlarındamağazaları bulunan KyoMy Friend, İstanbul Nişantaşı’nın da aralarında bulunduğu bazı satış noktalarında ürünleri elden çıkarmak için bikini fiyatını 5 liraya indirdi.

UZAKDOĞU’DA ÜRETENLER ZORLADI

Karadeniz Holding YönetimKurulu Üyesi Fatmagül Karadeniz’in YönetimKurulu Başkanlığı’nı yürüttüğü KyoMy Friend’in darboğaza girmesindeki en önemli etkenin ‘Uzakdoğu üretimiyle rekabet’ olduğu konuşuluyor. Markanın eski genelmüdürü Ayhan Görgülü de Türkiye’de üretim yaptıklarını ifade ederek Uzakdoğulu üreticilerle rekabetin zorluklarına dikkat çekip “Biz 500 üretirken onlar 50 bin adede çıkıyor” demişti. Yılda 300 binin üzerindemayo-bikini satışı yaptığı tahmin edilenmarkanın en önemli özelliği, alt ve üst bedeni farklı olanlar ile değişik kombinler yapmak isteyenler için Türkiye’de ilk kez bikiniyi takımolarak değil, ayrı ayrı satmaya başlaması. Mehmet ve Bige Tınaztepe’nin kurduğu KyoMy Friend’in ismi, Bige Tınaztepe’nin Japon arkadaşından geliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon