Ünlü şef rahatsızlanınca...

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde bir ilk yaşandı. Orkestra şefi Bujor Hoinic rahatsızlanınca, yerine oğlu genç şef Artun Hoinic geçti.

Yayınlanma: 21.01.2018 - 21:40
Abone Ol google-news

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin (ADOB), Çaykovski’nin ünlü ‘Fındıkkıran’ balesinin gösteriminde, sahnede eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Orkestra şefi Bujor Hoinic gösterime az bir süre kala aniden rahatsızlanınca, yerine oğlu 32 yaşındaki genç şef Artun Hoinic geçti. Genç şef, siyah gömlek ve kotla orkestra çukuruna gelerek, eseri yönetti.

Mehmet Balkan’ın reji ve koreografisini yaptığı, Lale Balkan’ın sahneye taşıdığı ve Bujor Hoinic’in orkestra şefliğini üstlendiği Fındıkkıran Balesi geçen perşembe günü Opera Sahnesi’nde sahnelendi. Ünlü Rus besteci Çaykovski’nin bestelediği iki perdelik eserin bu temsilinde, salonu dolduran 700 kadar başkentli sanatsever ilginç bir olayla karşılaştı. Yıllardan bu yana ADOB daimi şefliğini yapan Bujor Hoinic, temsilin başlamasına on dakika kala aniden rahatsızlandı. Hoinic’in tansiyonu da yükseldi. Kurum doktoru ilk müdahaleyi yaptı ancak durumu düzelmeyince Başkent Üniversitesi kurucu rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal’in kızı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Solmaz Haberal devreye girerek bir ambulansla Hoinic’i Başkent Hastanesi’ne götürdü.

Oğlu sahneye çıktı

Hoinic’in hastaneye kaldırılmasının ardından temsilin iptal edilmemesi kararı alınırken, kurum içinde yapılan müzakerelerle ünlü şefin salonda bulunan 32 yaşındaki genç oğlu Kandemir Artun Hoinic’e baget teslim edildi. Bunun üzerine Artun Hoinic’e acilen siyah bir gömlek bulundu. Bluejean’i ve siyah gömleği ile orkestranın başına geçen Hoinic, sanat hayatında da ilk kez Fındıkkıran Balesi’ni yönetmiş oldu. Bilkent Üniversitesi Kompozisyon Bölümü mezunu olan ve Moskova Çaykovski Konservatuvarı’nda orkestra şefliği yapmış olan genç Hoinic’in kısa kariyerinde pek çok da ödül bulunuyor. Hoinic’in bu davranışı seyircilerden tam destek aldı. Seyirciler Hoinic’i dakikalarca ayakta alkışladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler