Ünlü şef rahatsızlanınca...
Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde bir ilk yaşandı. Orkestra şefi Bujor Hoinic rahatsızlanınca, yerine oğlu genç şef Artun Hoinic geçti.
Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin (ADOB), Çaykovski’nin ünlü ‘Fındıkkıran’ balesinin gösteriminde, sahnede eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Orkestra şefi Bujor Hoinic gösterime az bir süre kala aniden rahatsızlanınca, yerine oğlu 32 yaşındaki genç şef Artun Hoinic geçti. Genç şef, siyah gömlek ve kotla orkestra çukuruna gelerek, eseri yönetti.
Mehmet Balkan’ın reji ve koreografisini yaptığı, Lale Balkan’ın sahneye taşıdığı ve Bujor Hoinic’in orkestra şefliğini üstlendiği Fındıkkıran Balesi geçen perşembe günü Opera Sahnesi’nde sahnelendi. Ünlü Rus besteci Çaykovski’nin bestelediği iki perdelik eserin bu temsilinde, salonu dolduran 700 kadar başkentli sanatsever ilginç bir olayla karşılaştı. Yıllardan bu yana ADOB daimi şefliğini yapan Bujor Hoinic, temsilin başlamasına on dakika kala aniden rahatsızlandı. Hoinic’in tansiyonu da yükseldi. Kurum doktoru ilk müdahaleyi yaptı ancak durumu düzelmeyince Başkent Üniversitesi kurucu rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal’in kızı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Solmaz Haberal devreye girerek bir ambulansla Hoinic’i Başkent Hastanesi’ne götürdü.
Oğlu sahneye çıktı
Hoinic’in hastaneye kaldırılmasının ardından temsilin iptal edilmemesi kararı alınırken, kurum içinde yapılan müzakerelerle ünlü şefin salonda bulunan 32 yaşındaki genç oğlu Kandemir Artun Hoinic’e baget teslim edildi. Bunun üzerine Artun Hoinic’e acilen siyah bir gömlek bulundu. Bluejean’i ve siyah gömleği ile orkestranın başına geçen Hoinic, sanat hayatında da ilk kez Fındıkkıran Balesi’ni yönetmiş oldu. Bilkent Üniversitesi Kompozisyon Bölümü mezunu olan ve Moskova Çaykovski Konservatuvarı’nda orkestra şefliği yapmış olan genç Hoinic’in kısa kariyerinde pek çok da ödül bulunuyor. Hoinic’in bu davranışı seyircilerden tam destek aldı. Seyirciler Hoinic’i dakikalarca ayakta alkışladı.
Video Haberler
-
Paraşütüne binen anne ve 2 çocuğu havada askıda kaldı
-
'Saray'a yönelince ortaya çıktı'
-
İstanbul'da uyuşturucu baskını: Evini seraya çevirmiş
-
İmza atan Okan Buruk'tan samimi açıklamalar!
-
'O paraları Türkiye’ye getireceğiz'
-
'Zaman zaman sohbetlerinde bulunurduk'
-
İmamoğlu'ndan, İstanbullulara 'İstanbul Senin' çağrısı
-
'Şeytanın aklına gelmeyecek hesaplar'
-
Marmaris’ten yürek yakan görüntüler
-
Bu da peruklu hırsız
En Çok Okunan Haberler
-
AKP'nin oy oranında sert düşüş!
-
Peker'den Ağar hakkında yeni iddialar
-
Bakan Bilgin'den ara zam açıklaması
-
Beşiktaş'taki cinsel ilişki skandalında yeni gelişme
-
Kim hangi koltuğa oturacak?
-
'Şiddetli olacağı tahmin edilmektedir'
-
'Şeytanın aklına gelmeyecek hesaplar'
-
BDDK'den TL ticari kredi kullanımında yeni koşul
-
Meteoroloji'den 61 il için sağanak yağış uyarısı
-
Selman'ın selamı yanıtsız kaldı