Ünlülerin uyuşturucu davasında karar çıktı!
Aralarında Ragga Oktay olarak bilinen şarkıcı Oktay Yurtalan, şarkıcı Yaşar İpek ile oyuncu Levent Can'ın da bulunduğu 21 sanıklı "Uyuşturucu madde ticareti" davası karara bağlandı.
Mahkeme, "Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan şarkıcı Oktay Yurtalan, Yaşar İpek ve Levent Can'ın aralarında bulunduğu 9 sanığa beraat kararı verdi. Bir firari sanığın dosyasını ayrılmasına karar veren mahkeme, diğer 11 sanığı ise 2 yıl ile 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.
BERAATLERİNİ TALEP ETTİLER
İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Kadri Çengel, Dilek Aybaş, Kenan Yıldırım, Nezahat Çengel, Hakan Acıdemir, Murat Barış, Ramazan Durmuş ve Eser Kılıç getirildi. Tutuksuz 5 sanığın da katıldığı duruşmada, diğer sanıkları avukatları temsil etti. Sanık Oktay Yurtalan'ın avukatı Hatice Ufuk Sıtkı, "Müvekkilimin müsnet suçu işlediğine dair mahkumiyetine yeterli ölçüde delil yoktur. Beraatini talep ediyoruz" dedi. Diğer sanıklar ve avukatları da beraat talebinde bulundu.
KESİN VE İNANDIRICI DELİL ELDE EDİLEMEDİĞİNDEN BERAAT VERİLDİ
Mahkeme heyeti, sanıklar Yıldırım Demir, Işık İpek, Levent Can, Oktay Yurtalan, Özgür Gülünay, Ramazan Nas, Yakup Aktop, İhsan Karaca ve Yaşar İpek'in "Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan cezalandırılmaları için haklarında dava açılmışsa da her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediğinden ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.
DİĞER SANIKLARA CEZA YAĞDI
Mahkeme heyeti, sanıklardan Kenan Yıldırım, Eser Kılıç ve Dilek Aybaş'ın "uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan 10 yıl 5 ay hapislerine ve 2 bin 500 lira adli para cezasına çarptırdı. Heyet, diğer sanıklardan Murat Barış ve Hakan Acıdemir'in 5'er yıl 2 ay hapis ve 100'er lira adli para cezasına; Yılmaz Aktaş, Mehmet Aslan ve Muzaffer Kılıç'ın 4'er yıl 2 ay hapislerine ve 80'er lira adli para cezasına; Ramazan Durmuş ve Nezahat Çengel'in 6'şar yıl 3 ay hapis ve 2 bin 500'er lira adli para cezasına; Kenan Yıldırım "ruhsatsız silah taşıma" suçundan 10'ar ay hapis ve 500'er lira adli para cezasına çarptırdı. Heyet, sanıklar Yılmaz Aktaş ve Kadri Çengel'in "kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak" suçundan haklarında verdiği 2 yıl hapis cezasında ise hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Yakalamalı sanık Olcay Turan'ın da dosyası ayrıldı.
Video Haberler
-
İpi kopan paraşüt metrelerce yüksekte böyle sürüklendi
-
'Erdoğan ile oynuyorlar'
-
Ehliyetsiz sürücü ara sokakta takla attı
-
Ahmed Arif büstüne saldırı
-
'Yunanistan’a barış için gittik'
-
Tekme, yumruk ve dubalarla saldırdılar
-
Yamaçtan kopan kaya evin duvarını yıktı
-
Tehlikeli yolculuk kameraya işte böyle yansıdı
-
Görenler şoke oldu: Araç üzerinde tehlikeli yolculuk
-
Yardımına çevredeki vatandaşlar yetişti
En Çok Okunan Haberler
-
'Her şeye af geliyor'
-
'Peker cinayetin sır perdesini kaldırırsa...'
-
Binlerce Türk işçiye kapılar açılıyor
-
BDDK'den ticari kredi kullanımına dair yeni açıklama
-
'AKP ve HDP arasında yeni bir çözüm süreci' iddiası
-
AKP'de değişim ve kabine revizyonu
-
'Bunu gör arkadaş...'
-
Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili yorum
-
Akıl almaz kavga: Falçatayla saldırıp kulağından ısırdı
-
'Yeni bir dalga kapıda' diyerek tarih verdi