''Uyarı grevi tarihe düşülen önemli bir not''

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, memurların 25 Kasımda gerçekleştirdiği ''uyarı grevi''nin, ''tarihe düşülen çok önemli bir not'' olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 15.12.2009 - 16:39
Abone Ol google-news

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, sendika genel merkezinde, ''TÖS'ten Eğitim-Sen'e, Boykottan Greve, 1969'dan 2009'a 40. Yıl Buluşması'' adıyla basın toplantısı düzenledi. Kılıç, toplantıda yaptığı konuşmada, memurların 25 Kasımda yaptığı ''uyarı grevi''ni hatırlatarak, bu greve TÖS ve TÖBDER temsilcilerinin destek verdiğini söyledi.

Grevin, hükümete açık bir uyarı olduğunu ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:
''25 Kasımda hukuksuz bir müdahaleyle 'memurlar grev yapamaz' diyenlere inat, büyük bir güç ve katılımla ilk grevimizi gerçekleştirdik. 25 Kasım, tarihe düşülen çok önemli bir not oldu. Bir asrı aşan mücadele geçmişimizin bizlere verdiği güçle bu ülke emekçilerinin eşit bir yaşam, adil bir paylaşım, özgür ve demokratik bir Türkiye mücadelesi yoluna bir kilometre taşı daha koyduk.

Kamu emekçileri mücadele süreci açısından 25 Kasım uyarı grevinin tarihsel bir anlamı daha vardır. 2009, TÖS'ün 1969 yılında gerçekleştirdiği 4 günlük 'büyük öğretmen boykotu'nun kırkıncı yılıdır. 40 yıl önce bugün yani 15 Aralık tarihinde gerçekleştirilen öğretmen boykotu, tarihinin en büyük eylemidir. Böylesine anlamlı bir süreçte gerçekleştirdiğimiz, geçmişten bugüne taşıdığımız bu büyük onurun ve mücadele azminin verdiği güçle daha da önemli bir hale gelmiştir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler