Uyuşturucu belediyelerin sorunu
Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve Narkotik Polisi işbirliğiyle, belediyelere yönelik uyuşturucu konferansı düzenlendi. Başkomiser Ali Ünlü'nün verdiği seminerde, uyuşturucunun zararlarının yanında, madde kullanımını önleme hususunda belediyelere düşen görevler de aktarıldı.
Marmara Belediyeler Birliği'nin Eminönü’nde bulunan merkez binasında gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Bozlağan, belediye ve eğitim kurumlarının, narkotik polisiyle işbirliği yapması için, tüm kurumların Birlik çatısı altında toplanabileceğini belirtti. Doç. Dr. Bozlağan, “Gençlerimizin madde kullanımına başlamaması için, belediyelerimize çok büyük görevler düşüyor. Bölgemizdeki 230 belediyenin çatı kuruluşu olarak, Narkotik polisi ile belediyelerimiz arasında köprü olmaya hazırız” diye konuştu.
“Uyuşturucu önce belediyelerin sorunu”
Narkotik polisin görevleri konusunda bilgi vererek sunuma başlayan Başkomiser Ali Ünlü, “Satıcılarla çok büyük mücadele veriyoruz. Ancak çok kişiyi yakalamamız, madde kullanımını engellemiyor. İnsanlar akıl almaz yöntemlerle Asya ve Güney Amerika’dan, Türkiye’ye, uyuşturucu taşıyabiliyor. Midelerine ameliyatla uyuşturucu koyduranlar bile var. Türkiye’de gençlerin madde kullanımını önleme hususunda, belediyelere büyük görev düşüyor. Bu sorun emniyetten önce, yerel yönetimlerin sorunudur. Belediyelerin yaptığı sosyal sorumluluk projeleri, emniyetin çalışmalarından çok daha etkili oluyor” dedi.
İtalya'yı örnek gösterdi
Esrar, kokain ve eroin gibi uyuşturucu maddelerle, bali ve tiner gibi uçucu maddeler konusuna da değinen Ünlü, “Bali ve tiner kullanan çocuklar konusunda, emniyet camiası olarak tıkanıyoruz. Bu çocukları, madde kullanırken veya bayılmış vaziyetteyken halkın arasında bırakamıyoruz. Ancak karakollarda da tutamayız. Çünkü onlar, suçlu değil. Ellerinden tutup ailelerine götürdüğümüzde, çocuklar, ‘Götürmeyin, çok kötü dayak yiyeceğim’ diye bize yalvarıyorlar. Ailesine teslim ettiğimiz çocuğu, 24 saat sonra yine sokakta bayılmak üzere buluyoruz ve çocuktan ‘senin yüzünden evde bir araba dayak yedik’ yanıtını alıyoruz. Bu şekilde, İstanbul’da bildiğimiz 790 çocuk var. Sosyal hizmetlerin kurumsal altyapısı değiştirildiğinde bu sorunların ortadan kalkacağını biliyoruz. Bunun dünyada çok güzel örnekleri var. Örneğin İtalya’da, bu çocuklar için tatil köyü kuruldu ve çok başarılı oldular. Aynı sistem Türkiye’de de çok rahat kurulabilir” dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'