Uyuşturucu kaçakçılığına yönelik operasyon

Kocaeli ve İstanbul'da uyuşturucu kaçakçılığına yönelik düzenlenen 2 ayrı operasyonda, 124 kilogram eroin ele geçirildi.

Yayınlanma: 10.07.2012 - 10:44
Abone Ol google-news

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İran ve Iğdır üzerinden İstanbul'a karayoluyla eroin sevk edileceği ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Yapılan araştırmalar sonucunda, plakası ve güzergahı belirlenen 2 otomobili takibe alan ekipler, içerisinde uyuşturucu olduğu belirlenen Halil H, yönetimindeki otomobili Körfez ilçesi Hereke mevkisinde durdurarak arama yaptı.

Narkotik polisinin eğitimli köpekleri ''Kont'' ve ''Körfez''in yardımıyla yapılan aramalarda aracın yan kapı içleri ile yedek lastik altlarına zulalanmış halde 61 kilogram eroin ele geçirildi.
İstanbul üzerinden Avrupa ülkelerine gönderileceği bildirilen uyuşturucu maddeye ilişkin 2 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli polisinin düzenlediği başka bir operasyonda da Van'dan İstanbul'a götürülmek istenen uyuşturucu maddenin taşındığı araç üzerinde çalışma başlatan ekipler, Niyazi A'nın kullandığı panelvan tipi aracı, İstanbul'un Bağcılar ilçesine kadar takip etti.
Buradaki bir adreste durdurulan araçta, narkotik köpeklerinin de yardımıyla yapılan aramada, aracın tabanında gizlenmiş halde 63 kilogram eroin ele geçirilirken, sürücü Niyazi A, gözaltına alındı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler