Uyuşturucu yaşı 10’a indi

2015 Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Raporu açıklandı: Dünyada 20 kişiden biri uyuşturucu kullanıyor.

Yayınlanma: 26.06.2015 - 23:28
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu ve Suç Ofisi 2015 Dünya Uyuşturucu Raporu’nda, dünyada her 20 kişiden birinin esrar, kokain ve eroin gibi yasadışı uyuşturucu madde kullandığı açıklandı. Raporda, yaklaşık 27 milyon insanın uyuşturucu bağımlısı ve yarısının da uyuşturucu maddeyi kana enjekte ederek kullandığı kaydedildi. Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, her türlü önlemin alınmasına karşın ülkemizde uyuşturucu kullanma yaşı 10’a indiğini söyledi.

Üsküdar Üniversitesi, “26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü”nde tüm dünya ile eş zamanlı açıklanan BM’nin Uyuşturucu ve Suç Ofisi 2015 Raporu’nu değerlendirdi.

Üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Sevil Atasoy, raporda önemli değişimlerin olduğunu belirterek, dünyada 246 milyon insan yani 15-64 yaş arasındaki dünya nüfusunun, yüzde 5’inden fazlasının 2013 yılında yasadışı uyuşturucu madde kullandığı bilgisinin verildiği söyledi.

Rakamların bir önceki yıla göre arttığını belirten Atasoy, 6 madde bağımlısından yalnızca 1’ i tedaviye ulaşabildiğini dile getirdi. Atasoy, raporda geçtiğimiz yıl dünya genelinde yaklaşık 200 bin kişinin madde kullanımı nedeniyle yaşamını yitirdiğini anımsattı. Atasoy, uyuşturucu trafiğinde değişen güzergâh konusuna da dikkat çekti. Atasoy, özetle şunları kaydetti: “Raporlara göre, geleneksel olarak İran ve Türkiye üzerinden Balkan Yolu ile taşınan eroin, İran ve Pakistan’dan hava ve deniz yolları kullanılarak önce Afrika ülkelerine, oradan Avrupa’ya taşınmaya başlandı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler