Uzan hakkındaki 'vergi kaçakçılığı' davası ertelendi
Cem Uzan'ın da aralarında bulunduğu 5 sanık hakkında '''Vergi Usul Kanunu'na muhalefet etmek'' suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.
İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar Cem Uzan, Hasan Kalafat, Turç Buruşukoğlu, Ahmet Yılmaz ve Yusuf Bozan katılmadı. Uzan ve Buruşukoğlu'nun avukatı Ferhat Ünalan ise duruşmada hazır bulundu.
Hakim Uysal Dönmez, daha önceki duruşmalarda alınan karar doğrultusunda İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesine yazılan yazıya cevap verilmediğini, tanık Bağdagül Birinci'nin ise açık adresinin tespit edilmediğini bildirdi.
Avukat Ünalan ise Mavi Ulaşım ve Haberleşme A.Ş'nin ticari faaliyette bulunduğu Canlı Telekominikasyon Ltd. Şti'nin sahte fatura düzenlemek suretiyle aldığı usulsüzlük cezasının kaldırılmasına ilişkin İstanbul 6. Vergi Mahkemesi'nin kararı olduğunu savundu. Ünalan, faturaların sahte olmadığının özellikle vurgulandığını öne sürdüğü bu kararı, daha önceki duruşmalarda mahkemeye sunduklarını hatırlattı.
Hakim Dönmez, tanık olarak dinlenmesi kararlaştırılan ancak adresi tespit edilemediği için kendisine ulaşılamayan Bağdagül Birinci'nin dinlenmesine yönelik ara kararı bu aşamada iptal etti.
İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne davayla ilgili gönderilen yazının tekrarlanmasına karar veren Dönmez, mahkemeden cevap geldiğinde dosyanın resen ele alınarak bilirkişi incelemesi yapılıp yapılmayacağının değerlendirileceğini söyledi.
Hakim Dönmez, ayrıca İstanbul 6. Vergi Mahkemesi'nden söz konusu kararının kesinleşip kesinleşmediğinin sorulmasına, kesinleşme durumunda ilgili şerhin ve karar suretinin istenmesine hükmederek duruşmayı erteledi.
İddianame
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ihbarı üzerine 2006 yılında başlatılan soruşturma, 2007 yılında tamamlanarak Cumhuriyet Savcısı Sedat Kırca tarafından iddianame hazırlandı.
İddianamede, Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Buruşukoğlu, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Yılmaz, Hasan Kalafat ve Yusuf Bozan'dan oluşan ve gerçek sahibinin Cem Uzan olduğu belirtilen Mavi Ulaştırma ve Haberleşme A.Ş'de 2002 yılında vergi incelemesi yapıldığı belirtiliyor.
Şirketin 2002 yılı hesap döneminde gerçek olmayan muamelelere ilişkin sahte belgeler düzenlenip kullanıldığına yer verilen iddianamede, bir kısım harcama belgelerinin de yok edildiğinin delillerle anlaşıldığı ifade ediliyor.
İddianamede ''vergi kaçakçılığı'' suçunu işledikleri ileri sürülen sanıkların, Vergi Usul Kanunu'nun 359/b-1 maddesi uyarınca 3 ila 5'er yıl arasında hapisle cezalandırılmaları isteniyor.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- Edirne'de korkunç kaza