Veliler sokağa iniyor

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan’ın Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi'nden en az 400 öğrenciyi, İMKB Alpaslan İlköğretim Okulu'na gönderme kararındaki ısrarı, küçük öğrencilerin velilerini çileden çıkardı.

Yayınlanma: 28.04.2012 - 21:02
Abone Ol google-news

Hükümet’in son çıkardığı 4+4+4 yasasına aykırı olarak imam hatip liselilerin, ilköğretim öğrencisi küçük çocuklarıyla birlikte aynı binada okumasını istemeyen veliler, kararın uygulanmasını engellemek için harekete geçti.

Okulun Aile Birliği Başkanı Buket Çanga, yaklaşık 10 gün önce Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den randevu aldığını, ancak yanıt gelmediğini söylüyor. 50 yıllık geçmişe sahip, Anıtkabir’e 40 metre uzaklıktaki okulun velileri Bahçelievler semti sakinleri ile beraber 30 Nisan Pazartesi günü, okul ile Anıtkabir’i birbirinden ayıran Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde oturma eylemi yapacaklar.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Alpaslan İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği ile görüştüğünü "okulun imam hatip lisesine dönüştürmek istemediklerini sadece bazı imam hatip öğrencilerini geçici olarak okula nakledeceklerini" söylediğini aktardı.

Aydoğan söz konusu görüşme ile ilgili olarak Okul Aile Birliği Başkanı bana, ‘Nakil uygulaması son derece makul. Çünkü biz de 4 yıl başka okulda misafir olduk. Bu çocuklar bizim de çocuklarımız’ dediifadelerini kullandı.

Okul Aile Birliği üyelerinin görüşmeden sonra, 23 Nisan’da, bu tutuma ters bir anlayışa girerek Anıtkabir’e yürümelerini anlayamadığını belirten Aydoğan, Dönüştürme yok, böyle bir niyetimiz de, teklifimiz de yok dedi.

Okul-Aile Birliği Başkanı Buket Çanga ise İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan ile yaptıkları toplantı ile ilgili olarak Bizim okulumuzla 5 yıldır uğraşılıyor. En son geçen sene, okulun inşaatının tamamlanmasına az bir süre kala, okulumuzun İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası olacağını söylediler. Biz yine sokaklara döküldük. Bize açıklama yaptılar. İddiayı yalanladılar. Yani ben, Aydoğan ile yeni tanışmadım. Bizi 5 yıldır kandırıyor. Ben orada onun taktiğini kullanarak, inanmış göründüm. Yani biz onun açıklamasına inanmadık diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler