"Verilenleri geri almak için masaya oturacağım"

KKTC Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanlığına seçilmesi durumunda, verilenleri geri almak ve Kıbrıs Türkü'nün egemen bir halk olduğunu duyurmak için müzakere masasına oturacağını belirtti.

Yayınlanma: 07.04.2010 - 17:00
Abone Ol google-news

Derviş Eroğlu, seçim çalışmaları çerçevesinde Lapta'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ulusal davaya sahip çıkan, Türkiye;nin garantisi altında, huzur içinde, bağımsız ve egemen yaşamak isteyen ve bir daha göç etmek istemeyen herkesin adayı olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın ulusal davadan söz edemeyeceğini savunan Eroğlu, ''Kendi davasına sahip çıkmayan, tek egemenlikten, tek halkın varlığından bahseden ve vatandaşlarını toplum düzeyine indiren bir kişi ulusal davadan bahsedemez'' dedi.
5 yıldır kapalı kapılar ardında Cumhurbaşkanlığı yapıldığını ve Rum lider Dimitiris Hristofyas'a verilen tavizlerin ardı arkasının kesilmediğini savunan Eroğlu, cumhurbaşkanlığına seçilmesi durumunda bir ulusal konsey kuracağını, verilenleri geri almak ve Kıbrıs Türkünün egemen bir halk olduğunu duyurmak için müzakere masasına oturacağını kaydetti.

''Egemen olmayan bir halk, ancak azınlık haklarına rıza gösterir. KKTC halkı egemen ve devlet kurmuş bir halktır'' diyen Eroğlu, müzakerelerde Kıbrıs Türk halkının sesi olacağını, kırmızı çizgilere sahip çıkacağını söyledi. Eroğlu, geçmişte seçimlerde dış destekleri eleştiren Mehmet Ali Talat'ın, bugün AB ve ABD'den destek istediğini'' ileri sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler