Vodafone Arena'da İBB plan değişikliğine gitti

Beşiktaş’ın Stadı Vodafone Arena’nın avam projede onaylanan ölçülere uymadığı ve toplam ‘4 metre’ yükseltildiği belirlendi.

Yayınlanma: 12.10.2016 - 19:49
Abone Ol google-news
<video:495324>

Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena’nın “4 metre yüksek” yapıldığı ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 4 metrelik problemi yasal hale getirmek için plan değişikliğine gitti. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporu bugün İBB Meclisi’nde gündeme gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı Vodafone Arena’yla ilgili İBB Meclisi’ne gelecek yeni rapor tartışma yaratacağa benziyor. Stadın avam projesi İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nce onaylanmıştı. İBB, kurul kararına aykırı olarak inşaat yapıldığını tespit etti. İBB, stadın “kottan 2 metre, çatıdan 2 metre olmak üzere toplam 4 metre” yükseltildiğini belirledi. Bu tespitleri yapan İBB plan değişikliğine gitti.

‘Kurul atlandı’ iddiası

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun bugün İBB Meclisi’nde görüşülmesi beklenen yeni raporuna ise CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ’dan itiraz geldi. Sağ, İBB’nin “plan hiyerarşisini” çiğnediğini söyledi. Sağ, “İBB yine bir ilke imza atıyor. Plan hiyerarşisi böyle işlemez, uygulanmaz. Halbuki projeyle ilgili yeni planın önce Kurul’a gitmesi gerekiyor. Kurul ne diyecek? Bir önceki aldığı kararın aksine bir karar alacağını da düşünmüyorum. İBB, Kurul’u aşarak daha önce zabıtladığı stad için plan değişikliğine giderek 4 metreyi yasallaştırıyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler