Wimbledon heyecanı başlıyor

Dünyanın en eski ve en prestijli tenis turnuvası kabul edilen Wimbledon'da heyecan 21 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

Yayınlanma: 19.06.2010 - 07:57
Abone Ol google-news

İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneybatısındaki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenecek turnuvada, teklerde ilk kez ana tabloya kalma başarısını gösteren Marsel İlhan ile çift bayanlarda bu yıl ikinci kez mücadele edecek olan İpek Şenoğlu korta çıkacak.
Milli sporcu Marsel İlhan, ilk turda Brezilyalı Marcos Daniel ile eşleşirken, İpek Şenoğlu ise İspanyol partneri Anabel Medina Garrigues ile Jelena Jankovic (Sırbistan)-Chanelle Scheepers (Güney Afrika Cumhuriyeti) ikilisine karşı tur mücadelesi verecek.

Ana tabloya kalarak Türk tenis tarihinde bir ilki gerçekleştiren Marsel İlhan, ilk turu geçmesi halinde Andrey Kuznetsov (Rusya)-Victor Hanescu (Romanya) maçının galibi ile karşılaşacak.
İpek Şenoğlu, geçen yıl ilk kez katıldığı Wimbledon Tenis Turnuvası'nda çift bayanlarda 3. turda turnuvaya veda etmişti.
 

Teklerde şampiyona 1 milyon sterlin ödül

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkekler ve tek bayanlarda şampiyon olan sporculara rekor miktarda para ödülü verilecek.

Teklerde kazanan erkek ve kadın sporculara 1'er milyon sterlin para ödülü verileceği açıklanırken, ödül miktarı 10 yıl öncesine göre iki kat artırılmış oldu.
Turnuvada bu yıl toplam 13 milyon 725 bin sterlin para ödülü dağıtılacak.
 

Kraliçe 2. Elizabeth turnuvayı ziyaret edecek

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 33 yıl aradan sonra ilk kez Wimbledon Tenis Turnuvası'nı ziyaret edecek.

Wimbledon'ı en son 1977 yılında ziyaret eden Kraliçe Elizabeth'in 24 Haziran Perşembe günü turnuvayı izlemeye geleceği açıklandı.
 

Federer ve Serena Williams seribaşı

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda bu yıl erkeklerde İsviçreli raket Roger Federer, bayanlarda ise ABD'li Serena Williams 1 numaralı seribaşı olarak turnuvaya katılacak.

Erkeklerde İspanyol Rafael Nadal 2, Sırp Novak Djokavic 3, İngilizlerin şampiyonluk beklediği Andy Murray ise 4 numaralı seribaşı oldu. Bayanlarda da Venus Williams 2, Danimarkalı Caroline Wozniacki 3 numaralı seribaşı olarak mücadele edecek.

Wimbledon'ı üst üste 5 kez, toplamda da 6 kez kazanmayı başaran 1 numaralı seribaşı Roger Federer, ilk turda daha önce bu turnuvaya 5 kez katılmış, ancak en fazla 2. tura kadar çıkabilmiş Kolombiyalı Alejandro Falla ile karşılaşacak.

Tek bayanlarda geçen yılın şampiyonu ve turnuvanın 1 numaralı seribaşı raketi Serena Williams ise ilk turda daha önce Wimbledon'da bir kez mücadele eden ve 2. turda elenen Portekizli Michelle Larcher De Brito ile karşı karşıya gelecek.

Son 5 yılın Wimbledon şampiyonları şöyle:

Tek Erkekler

2009 Roger Federer (İsviçre)
2008 Rafael Nadal (İspanya)
2007 Roger Federer (İsviçre)
2006 Roger Federer (İsviçre)
2005 Roger Federer (İsviçre)

Tek Bayanlar

2009 Serena Williams (ABD)
2008 Venus Williams (ABD)
2007 Venus Williams (ABD)
2006 Amelie Mauresmo (Fransa)
2005 Venus Williams (ABD)
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler