'Ya Alex gider ya başkan'

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulüple ilişkisi hafta başında resmen kesilen futbol takımının eski kaptanı Alex de Souza hakkında sert açıklamalar yaptı.

Yayınlanma: 03.10.2012 - 09:41
Abone Ol google-news

Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli takımın UEFA Avrupa Ligi'nde yarın deplasmanda Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımıyla yapacağı (C) Grubu ikinci maçı için kafilenin Almanya'ya hareketinden önce Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yanına, kulüp asbaşkanı Ali Yıldırım, teknik direktör Aykut Kocaman ve Alex'in takımdaki tercümanlığını yapan Samet Güzel'i de alan Aziz Yıldırım, zaman zaman sert ifadeler kullandı.

Aziz Yıldırım, şunları kaydetti:

''Kimse Fenerbahçe Kulübü'nden daha büyük değildir. Ne Aziz Yıldırım, ne Aykut Kocaman, ne Alex, ne de bir başkası... Tek büyük vardır, o da Fenerbahçe'dir. Fenerbahçe'yi biz 14 senede büyük bir kurum haline getirdik, onu yerle bir edemeyiz. Biz korkak adamlar değiliz, kimseden korkmayız. Verdiğimiz kararın da arkasında dururuz. İnanmadığımız şeyi yapmayız. Aykut Kocaman da, Aziz Yıldırım olduğu müddetçe, kendisi 'Ben varım' dediği müddetçe buradadır. Ben de buradayım.''

Başka takımların Avrupa'da aldığı yenilgilere rağmen medyanın gündeminde sadece Alex konusunun bulunduğunu hatırlatarak eleştirilerde bulunan başkan Yıldırım, Brezilyalı futbolcunun sözleşmesinin feshedildiği süreci anlattı.

Alex'in, ''8 yıllık geçmişime 3 dakikada karar verdiler'' ifadesiyle ilgili olarak konuşan Yıldırım, ''Ben Fenerbahçe'nin menfaatleri için gerekirse saniyede karar veririm. Öyle 3 dakika falan yok, saniyede karar veririm. Zamanında nasıl kalması için alkışladım, dirayet gösterdiysem, bugün de gitmesi gerektiğine inandığım için bu kararı verdim. Eğer Alex, Fenerbahçe başkanının üzerine çıkmışsa o zaman ya başkan gider, ya Alex gider. Bunu kamuoyu da böyle bilsin''' şeklinde konuştu.

''Alex'i hepinizden çok seviyorum''

Brezilyalı futbolcu için 50 bin kişinin statta ''dışarı'' diye bağırdığı zaman tek başına Alex'e destek olduğunu anlatan Aziz Yıldırım, ''Alex'i ben de seviyorum, hepinizden çok seviyorum. 50 bin kişi 'dışarı' diye bağırdığı zaman tek başıma kalkıp ben ve arkadaşlarım alkışlayıp arkasında durduk. Sonraki süreçlerle ilgili bütün açıklamaları ben kendisi konuştuktan sonra yapacağım'' diye konuştu.

Tercüman Samet Güzel'e sık sık Alex ile aralarında geçen diyalogların doğru olup olmadığını soran Yıldırım, sözleşmenin feshedilme sürecini ''Aykut Kocaman ile konuştuktan sonra beni aradı Samet, Alex sizinle görüşmek istiyor dedi. 'Saat 16.00'da gelin' dedim, 16.15'te geldiler, Fenerbahçe Kulübü Başkanı'nı beklettiler. Odaya aldım, elinde telefon, ''twit'' atıyor devamlı. Ayak ayak üstüne atmış. Biz örf ve adetimizde büyüğümüzün karşısında ayak ayak üstüne atmayız. Bakın nerelere geliyorum. Twitter'da devam edip, yüzümüze bakmıyor. Dedi ki, 'Benim durumum ne olacak?' Ben de,'Sen ne istiyorsan o olacak' dedim'' şeklinde sözlerle anlattı.

Yıldırım daha sonra sözü Samet Güzel'e bıraktı. Tercüman Güzel ise şöyle devam etti:
''Alex, başkana, 'Hoca beni kadroda düşünmediğini söyledi bundan sonra siz en düşünüyorsunuz?' dedi. Başkanımız da 'Sen ne düşünüyorsan öyle olacak' dedi. 'Kalmak istiyorsan takımla birlikte kadroda olmayacaksın, gitmek istiyorsan bunu da söyleyebilirsin' dedi. Alex de 'Ben gitmek istiyorum' dedi.''

Daha sonra Alex'in mukavelesinin feshedilmesini istediğini bildiren Yıldırım, eylül ayı sonu itibarıyla Alex'in kulüpten bir lira alacağının bulunmadığını belirterek, ''Vermiş olduğumuz bir çek vardı. Onu da cuma günü getir tahsil edip nakit ödeyeceğiz'' dediklerini ifade etti.

''Saha içindeki Alex'e ben de kefilim ama saha dışındaki Alex'e değil''

Daha geniş açıklamaları önümüzdeki hafta bir basın toplantısı düzenleyerek yapacağını anlatan Yıldırım, ''Saha içindeki Alex'e ben de kefilim ama saha dışındaki Alex'e değil. Bunu da haftaya açıklayacağım, her şeyi anlatacağım. Fenerbahçe Kulübü'nden kimse büyük değildir'' şeklinde ifadeler kullandı.

Kendisine veda için yemek ve benzeri organizasyon yapma teklifinde bulunduklarını ancak Alex'in istemediğini aktaran Aziz Yıldırım, ''Kimse Fenerbahçe'den büyük değildir. Ne Aziz Yıldırım, ne Aykut Kocaman, ne Alex, ne de bir başkası... Tek büyük vardır, o da Fenerbahçedir. Biz Fenerbahçe'yi 14 senede bir kurum haline getirdik, onu yerle bir edemeyiz'' şeklinde konuştu.

''Aykut Kocaman 'Ben varım'' dediği müddetçe buradadır''

Bir gazetede yer alan, Aykut Kocaman'ın yerine yardımcısı İsmail Kartal'ın sahaya çıkacağı ifadeleriyle ilgili olarak ise Kocaman, şöyle devam etti: ''Biz öyle korkak adamlar değiliz. Kimseden korkmayız. Verdiğimiz kararın da arkasında dururuz. Aykut Kocaman da Aziz Yıldırım olduğu müddetçe, kendi istediği müddetçe, kendisi 'Ben varım' dediği müddetçe buradadır. Ben de buradayım. Benim Fenerbahçe için çektiklerimi herkes biliyor ve görüyordur. 3 Temmuz süreci devam ediyor. Taraftarı bölmeye çalışıyorlar. Taraftarın içine nifak tohumları sokmaya çalışıyorlar.''

''Alex'i sevmek ayrı şey. Ama huzur kalmadı burada''

Dün Alex'e küfür edenlerin bugün arkasında durduğunu savunan başkan Yıldırım şöyle konuştu:

''Gazetelere ilanlar veriyorlar. Dün Alex'e küfür edenler bugün arkasında duruyorlar. Fenerbahçe'nin arkasında mı duracağız, Alex'in arkasında mı? Alex bir şahıstır, Aziz Yıldırım bir şahıstır, Aykut Kocaman bir şahıstır. Fenerbahçe bir kurumdur. Biz kurumun arkasındayız. Sonuna kadar da kurumun arkasında duracağız. Aziz Yıldırımlar da gelir gider, Alexler de gelir gider, Aykutlar da gider, ama Fenerbahçe ömür boyu devam edecektir. Bunu herkes böyle bilsin, böyle hareket etsin. Biz de seviyoruz Alex'i. Benim çocuğum da seviyor, teyzem de seviyor. Alex'i sevmek ayrı şey. Ama huzur kalmadı burada. 1,5-2 ay önce çağırdım neler söyledim kendisine Samet kamuoyuna anlatır.''
 

''Fenerbahçe düşmanı olanlar hortladı''

Aziz Yıldırım, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: ''Fenerbahçe düşmanı olanlar hortladılar. Onları uyarıyorum. Onları rezil ederim. Alex'i sevmeyenler, formasını alıp kağıdını kesmeden getirip oraya koyup gözyaşları dökmesinler. Bunlar timsah gözyaşları. Kimseyi de kandırmasınlar. Alex'i ben seviyorum, Aykut Kocaman seviyor, Ali Yıldırım seviyor yöneticiler seviyor. 8 sene onun burada kalmasını sağladık, hem de ne şartlarda. Bir dakika için bile Fenerbahçe için gözümü kırpmam. Babamı tanımam.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler