Yabancı akademisyenler izin yasağına dahil değil

Darbe girişimi sonrasında kamu personeline getirilen izin yasağı yabancı uyruklu akademisyenler için geçerli olmayacak. YÖK’ün çalışanlarına konuyla ilgili bir talimat gönderdiği öğrenildi.

Yayınlanma: 21.07.2016 - 22:46
Abone Ol google-news


Deutche Welle'de yer alan habere göre, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), darbe girişimi sonrasında kamu personeline getirilen izin yasağının yabancı uyruklu akademisyenleri kapsamadığını duyurdu. YÖK'ün çalışanlarına gönderdiği yazıda hükümetin kararı uyarınca, “yabancı uyruklu akademisyenlerin” alınan önlemler kapsamına girmediği belirtildi.

Hükümet Pazartesi günü tüm kamu personelinin izinlerini kaldırmış, izinde olanların da ivedilikle geri dönmesi talimatını vermişti. Ayrıca Çarşamba günü YÖK tarafından tüm akademisyenlerin yurt dışına çıkışı yasaklanmış, yurtdışında bulunanların da geri dönmeleri talep edilmişti.

Akademisyenlere yönelik izin yasağının, “darbecilerin üniversitelerdeki olası suç ortaklarının” kaçmasının engellenmesi amacıyla yapıldığı belirtiliyor. Yüksek Öğretim Kurumu, 5 Ağustos'a kadar idari ve akademik personelin Fethullah Gülen örgütü bağlantısı olup olmadığına yönelik görüşün yer aldığı bir rapor istedi.

YÖK ayrıca tüm devlet ve vakıf üniversitelerinde görevli bin 577 dekanın istifasını istemiş, talebin ardından birçok üniversitede dekanlar istifalarını sunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler