'Yalanlarken duyurdu'... Santral sahibi Çevre Bakanı

Manşetimiz üzerine gazetemizi hedef alan Çevre Bakanı’nın ‘1 MW’lik enerji üreten şirketi’ varmış!

Yayınlanma: 30.04.2018 - 21:34
Abone Ol google-news

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, dün Cumhuriyet’in manşetten duyurduğu haber üzerine hakarete varan üslupla gazetemizi hedef aldı. Bakanlık açıklamasını sosyal medya üzerinden kamuoyuna duyuran Özhaseki, haberimizdeki tüm “akçeli işleri” doğruladı. Kamuoyu Özhaseki’nin açıklamasıyla bir Çevre Bakanı’nın “1 MW’lik enerji üreten bir şirketin” sahibi olduğu gerçeğiyle yüzleşti. Özhaseki, dün “Siyaset ticarete sigorta olmuş” başlığıyla yayımlanan haberimiz üzerine sosyal medya hesabından “kirli zihinler”, “algı operasyonuna kalkışılması tam bir ahlaksızlıktır” ifadelerini kullandı. Özhaseki, “bir Çevre Bakanı’nın nasıl enerji şirketi sahibi” olduğunu açıklamasında şöyle anlattı: “ENTAR Enerji ve Tarım Sanayi Ticaret A.Ş., Kayseri’de aynı bölgede ayrı ayrı 7 kişiye ait tesislerin 1 MW’lik enerji üreten firmaların bekçilik, bakım ve onarım işlerinin ortaklaşa yapılması için kurulmuştur. Bu şirket zaman içinde ihtiyaç kalmadığından kapatılmıştır. Dolayısıyla Sayın Bakanımızın herhangi bir ortaklığı da kalmamıştır. ENTAR1 adlı şirket ise tamamen Sayın Bakanımıza aittir. Başka kişilerle bir irtibatı yoktur. Şeffaftır, her yönüyle ticaret kanuna uygun olarak kurulmuştur. 1 MW’lık enerji üreten bir şirkettir. Sayın Bakanımızın 10.02.2015 tarihli Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği mal beyanında ve 30.12.2015 tarihli TBMM’ye sunduğu mal beyanında bu husus açıkça belirtilmiştir.”

Neler gizlendi?

Özhaseki’nin açıklaması haberimizdeki tüm bilgileri doğruluyor. Gerçekleri sıralayalım:

Haberimizde “ENTAR Enerji ve Tarım Sanayi Ticaret A.Ş., 30 Ekim 2014 tarihinde, Kayseri’de 54 bin TL sermayeli olarak kuruldu. Kurucuları; Mehmet Özhaseki, kardeşi Hacı Mustafa Özhaseki, diğer kardeşi Ali Özhaseki, Mustafa Çelik, kardeşi Sabri Çelik ile Vedat Çavuşoğlu ve Fatih Şahin idi” diye yazmıştık. Özhaseki şirketin kurulduğunu kabul ediyor. Ne var ki Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı devrettiği isimle ortak bir şirket kurduğu bilgisini gizliyor, Çelik’in ismini anmıyor. Bakanın bu açıklamasına karşın Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nin 10 Kasım 2014 tarihli sayısının 178. sayfasında kurucu ortaklar olarak Özhaseki ve Çelik’in isimlerinin yer aldığı bölümün belgesini yayınlıyoruz.

Özhaseki, “zaman içinde ihtiyaç kalmadığından şirketin kapatıldığı” bilgisini veriyor. Bizde haberimizde, “25 Ekim 2017’de yapılan son genel kurulda, Sabri Çelik Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi” diye yazmıştık. Özhaseki “zaman içinde” diyerek yine önemli bir bilgiyi gizliyor. Özhaseki, Mustafa Çelik’le şirketi kurduğunda yıl 2014’tü. O tarihte kendisi Kayseri Belediye Başkanı, Çelik Kocasinan Belediye Başkanı’ydı. Milletvekili olup Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı devrettiğinde ise yıl 2015’ti. Şirketin devri ise haberimizde yazdığımız gibi halef-selef devrinden iki yıl sonra gerçekleşti.

-Özhaseki’nin açıklamasında haberimizde yer vermediğimiz bir bilgi de yer aldı. Haberimizde “5 Kasım 2014 tarihinde, ENTAR Enerji ve Tarım Sanayi Ticaret A.Ş.’nin hissedar ve kurucu olduğu, ENTAR 1, ENTAR 2, ENTAR 3, ENTAR 4, ENTAR 5, ENTAR 6, ENTAR 7, ENTAR 8 Enerji ve Tarım Sanayi Ticaret A.Ş. adlarında 8 şirket daha kuruldu” diye yazmıştık. Açıklamayla Türkiye’nin Çevre Bakanı’nın 1 MW’lik enerji üreten ENTAR1 enerji şirketinin sahibi olduğunu öğrendik.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler