'Yalman'ın ifadesi neden alınmıyor?'

"Çetin Doğan ve Gerçekler" sitesi, "Balyoz" iddianamesinde "Şüpheli Çetin Doğan'ın da bu müdahalelerde önemli bir yerinin olduğu, ancak 2003'te emekli edildiği" ifadesine itiraz ederek, Çetin Doğan normal usuller gereği 2003 Ağustos'ta emekli oldu; zira 1. Ordu Komutanlığı'ndaki görev süresi dolduğunda atanabileceği açık bir kadro bulunmamaktaydı" açıklaması yaptı.

'Yalman'ın ifadesi neden alınmıyor?'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 18.08.2010 - 09:50

Savcıların, "Balyoz" iddianamesinde "Balyoz darbe planının" hayata geçmesini dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın engellediği iddiasının bulundukları, ancak bu iddiayı destekleyecek herhangi bir olgudan söz etmemeleri ve doğrulamak için Aytaç Yalman'ın ifadesine başvurmamalarının bir çelişki oluşturduğu iddia edildi. "Çetin Doğan ve Gerçekler" sitesi, "Olmayan 'Balyoz' darbe planının gerçekleşmesine kim engel oldu" başlığıyla yeni iddialar ortaya attı. Sitede, basında Dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün "Balyoz" planınından haberdar bulunduğu ve bu planın gerçekleşmesine engel olduğunun yazıldığı hatırlatılırken şu iddiada bulunuldu: "Hilmi Özkök uzunca bir süre bu konuda konuşmadığı için bu kanı Balyoz planının gerçekliğine inananlar-ya da inanmak isteyenler-arasında yaygınlaştı. Hilmi Özkök sonunda suskunluğunu bozarak Balyoz planı hakkında hiçbir bilgi ve belgeye sahip olmadığını beyan ettikten sonra 'Balyoz planı neden gerçekleşmedi?' sorusuna alternatif bir yanıt arayışı başladı. İddianamenin 384. sayfasında görüyoruz ki savcılar Balyoz darbe planının hayata geçmemesini de dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'a bağlıyorlar. Savcılar böylesine ciddi bir iddiada bulunmalarına rağmen, bu iddialarını destekleyecek herhangi bir olgudan bahsetmiyorlar. En basitinden, bu iddiayı doğrulamak için Aytaç Yalman'ın ifadesine dahi başvurmuş değiller."

 

'Madem engelledi neden ifadesine başvurmuyorsunuz?'

Balyoz soruşturmasındaki amacın gerçekleri ortaya çıkarmak olmadığını savunan site, "Amaç gerçekleri ortaya çıkarmak olsaydı, 200'ye yakın kişinin insanlık dışı eylem planlarıyla bir darbe hazırlığı içinde olmakla itham edildiği bu durumda dönemin Genelkurmay Başkanı ile 1. Ordu'nun bağlı olduğu Kara Kuvvetleri Komutanı'nın ifadelerine başvurulurdu. Özellikle, adı iddianamede Balyoz planının gerçekleşmesini engelleyen kişi olarak geçen Aytaç Yalman'ın ifadesine başvurulmaması anlaşılır gibi değil" dedi.

Çetin Doğan emekli mi 'oldu', emekli mi 'edildi'

Çetin Doğan ve Gerçekler sitesi, iddianamede yer alan ve kamuoyu tarafından bir "cezalandırma" ve "müeyyide" olarak algılanan "Şüpheli Çetin Doğan'ın da bu müdahalede önemli bir yeri olduğu, ancak 2003 yılında emekli edildiği" şeklindeki ifadeye de açıklık getirdi. Sitede, "Not: Çetin Doğan normal usuller gereği 2003 Ağustos'ta emekli oldu; zira 1. Ordu Komutanlığı'ndaki görev süresi dolduğunda atanabileceği açık bir kadro bulunmamaktaydı" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler