Yandaş kalemin iftiraları dosyada

Yurtdışına çıkış ve imza şartıyla mahkemeden serbest bırakılan Hürriyet muhabiri Arda Akın hakkındaki polis raporuna, yandaş kalem Cem Küçük’ün, kendisi hakkında “paralelci” diye yazdığı yazının da girdiği ortaya çıktı. 16 gazeteciyle birlikte tutuklanan Nazlı Ilıcak, savcılıkta verdiği ifadede, tıpkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi “yanıldığını” söyledi.

Yayınlanma: 30.07.2016 - 21:27
Abone Ol google-news

Hürriyet muhabiri Arda Akın, yurtdışına çıkış ve imza şartıyla mahkemeden serbest bırakılmıştı. Yandaş kalem Cem Küçük’ün Arda Akın hakkında “paralelci” diye yazdığı yazının polis raporuna girdiği ortaya çıktı. Savcılıkta, Akın’a Cem Küçük’ün yazısı da soruldu. Akın ise “O yazıdaki iddiaları kesinlikle kabul etmiyorum. Kaldı ki bu yazı nedeniyle Cem Küçük hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Küçükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtım. Süreç devam ediyor. Cem Küçük’ün yazısının somut hiçbir dayanağı yoktur. Aynı kişi aynı yazıda hem benimle ilgili hem de AKP’de yönetici olan Hayati Yazıcı ile ilgili paralel iddiasında da bulunmuştur. O süreçten sonra Cem Küçük gazeteden uzaklaştırılmıştır” yanıtını verdi.

 

Nazlı Ilıcak: Örgütü 15 Temmuz'da gördüm

Darbe girişimi sonrası “FETÖ/ PYD terör örgütünün” medya yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla 16 gazeteciyle birlikte tutuklanan Nazlı Ilıcak, savcılıkta verdiği ifadede, tıpkı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi yanıldığını söyledi. Ilıcak, “Bu yapının aslında dindar bir yapı olmadığını, mazlum bir yapı olmayıp, örgütsel bir yapılanma olduğunu yeni anladığım için üzgünüm. Ben 40 yıllık gazeteciyim, iyi niyetimin kurbanı oldum” dedi.

Ilıcak, savcılıktaki ifadesinde suçlamaları reddetti. 17-25 Aralık sonrasında dindar insanlara yönelik “cadı avına” karşı çıktığı için Sabah gazetesi, CNN Türk ve Kanal D’deki görevlerine son verildiğini söyledi. Sonrasında nafakasını kazanmak için Bugün TV’de programa başladığını, Can Erzincan TV’de çalıştığını anlattı. Balyoz ve Ergenekon soruşturmalarının yapıldığı dönemde, AKP’nin destekçisi olduğunu da anımsatarak “Sonrasında Erdoğan da yanıldığını söylemişti. Ben de şu anda özellikle darbe yapılması, darbe esnasında Genelkurmay Başkanı’na darbeye katılanların Fethullah Gülen ile görüştürme teklifleri, darbeye karışanlardan çıkan 1’er dolarlık banknotlar, darbeye karışanların polise ve vatandaşlara ateş talimatı vermesi ve Meclis’in bombalanması gibi hususları gördüğümde, bu insanların aslında mağdur olmadığını anladım. Ben de yanıldığımı düşünüyorum. Bu yapının aslında dindar bir yapı olmadığını, mazlum bir yapı olmayıp, örgütsel bir yapılanma olduğunu yeni anladığım için üzgünüm” dedi.

Darbecilerin Genelkurmay Başkanı’nı Fethullah Gülen’le görüştürmek istemesinin kendisini çok sarstığını söyleyen Ilacak, “Yanıldığımı, bu yapılanmanın bir örgüt olduğunu 15 Temmuz sonrasında gördüm, daha önce bilseydim ne orada yazardım ne de orada bulunurdum. Bilakis karşısında yer alırdım. 40 yıllık gazeteciyim, iyi niyetimin kurbanı oldum. Ben çalıştığım dönemde şu anda yurt dışına kaçmış olduklarını öğrendiğim, daha önce öğrendiğimde de aşırı derecede tepki gösterdiğim Tarık Toros ve Erkan Başyurt gibi çalıştığım kurumda yönetici olan kişilerle örgütsel bir bağ içerisinde bulunmadım. Kendileri de bana programımla ilgili herhangi bir telkinde bulunmadılar. ”

 

Tweetten tutuklandım

Nazlı Ilıcak ve tutuklanan eski Zaman Gazetesi muhabiri Büşra Erdal, dün gece Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Ilıcak ve Erdal, iki ayrı polis aracılığıyla saat 01.00’de kuruma getirildi. Ilıcak cezaevi girişinde herhangi bir açıklama yapmadı. Erdal ise “Sadece gazeteciyiz, attığımız tweetlerden dolayı tutuklandık” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler