Yandaş sendika serbest kıyafet istedi

Hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a 3600 ek gösterge vaadini hatırlattı.

Yayınlanma: 24.07.2019 - 20:07
Abone Ol google-news

 Yalçın’ın bakana sunduğu raporda, “Siyasi irade tarafından öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması konusunda verilen vaade ve Cumhurbaşkanlığı ikinci 100 günlük eylem planındaki açık taahhüde rağmen hiçbir somut adım atılmaması haklı beklentinin kaygıya dönüşmesine neden olmuştur” dedi. Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nin de kaldırılmasını talep eden sendika, “toplumun genel kabul görmüş yargılarına uygun kıyafet” talebinde bulundu.
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Milli Eğitim Bakanı Selçuk ile görüştü. Sendikanın hazırladığı raporları Bakan Selçuk’a sunan Yalçın, öğretmenlerin taleplerini iletti.
Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nin kaldırılmasını isteyen Eğitim-Bir-Sen, “eğitim çalışanlarının sundukları hizmetin niteliğine ve içinde bulundukları toplumun genel kabul görmüş yargılarına uygun kendi iradeleriyle belirledikleri kıyafetle kamu görevi ifa etmelerine imkân sağlanmalı” talebinde bulundu. İktidarın ek gösterge vaadinin de anımsatıldığı raporda, “Siyasi irade tarafından öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması konusunda verilen vaade ve Cumhurbaşkanlığı ikinci 100 günlük eylem planındaki açık taahhüde rağmen hiçbir somut adım atılmaması haklı beklentinin kaygıya dönüşmesine neden olmuştur” değerlendirmesinde bulunuldu.

Sendikaya bilgi verilsin
Hakkında idari inceleme, araştırma ve soruşturma açılan akademisyen hakkında üye olduğu sendikaya bilgi verilmemesini de eleştiren sendika, “Sendikasına bilgi verilerek inceleme, araştırma ve soruşturma sürecinde üyesinin haklarını savunabilmesine imkân sağlanmalıdır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler