Yarasalar Meclis gündeminde

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, baraj yapımı yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan yarasalar için araştırma önergesi hazırladı.

Yayınlanma: 29.01.2010 - 14:02
Abone Ol google-news

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut'un önerge için yaptığı çalışmaya göre, Balıkesir'in Havran ilçesinde yapılan barajın su tutma bölgesinde bulunan yarasalar büyük bir tehlike altında. Yarasaları kurtarmak için 3 milyon TL harcanarak yapılan yapay mağara da işe yaramadı. Yapay mağarayı beğenmeyen yaklaşık 20 bin yarasa, bölgeyi terk etti.
Zeytin zararlıları ile doğal mücadelede etkin olan bu yarasalar için Meclis Araştırması açılmasını isteyen Bulut, yapay mağara için harcanan 3 milyon TL'nin sokağa atıldığını öne sürdü.

Yarasaların yok olmasıyla sinek, böcek sayısının afet şeklinde artacağını iddia eden Bulut, bir yarasanın gece boyunca 10 gram sinek yediği bilgisini de verdi. Bulut'un önergesinde, bölgede yaşayan yarasa türlerine de yer verildi. Buna göre bölgede, ''büyük nal burunlu, Blasius nal burunlu, Akdeniz nal burunlu, Mehelius nal burunlu yarasa, büyük fare kulaklı yarasa farekulaklı küçük yarasa, uzun ayaklı yarasa, kirpikli yarasa ve uzun kanatlı çöl yarasası'' türleri bulunuyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon