Yarbay Dönmez davası

Yarbay Mustafa Dönmez'in, Ankara Zir Vadisi'nde bulunan mühimmatla ilgili olarak ''askeri eşyayı gizlemek'' suçundan yargılanmasına devam edildi. Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'ndeki duruşmaya başka suçtan tutuklu sanık Dönmez ile avukatı Gülten Güven katıldı.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 16:20
Abone Ol google-news

Mahkeme Başkanı Hakim Binbaşı Cemil Çelik, AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'ın, sanık Dönmez aleyhine İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açtığına ilişkin bilgi ve belgelerin Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ne geldiğini söyledi. Çelik, sanık Dönmez'in, İhsan Arslan ile ilgili ifadelerinin de İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderildiğini kaydetti.

Sanık Dönmez'in avukatı Güven, Zir Vadisi'nde yapılan kazılara ilişkin jandarma ve emniyet personelinin çektiği görüntülerin çözümünün yeniden ''istihbarat'' sınıfından bilirkişilere yaptırılmasını talep etti. Daha önceki çözümlerin ''muhabere'' sınıfından seçilen bilirkişiye yaptırıldığını ve bu bilirkişinin ''tecrübesiz ve bilgisiz'' olduğunu öne süren Güven, kayıtlardaki bazı konuşmaların bilirkişinin hazırladığı çözümlerde yer almadığını, kayıt çözümlerini kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Askeri Savcı Albay Yaşar Yücel, bilirkişi incelemesinin yeterli olacağını ifade ederek, yeni bilirkişi incelemesi yapılmamasını istedi.

Duruşmada, daha sonra Sanık Dönmez'in kendisine teslim edilen emniyet ve jandarmanın çektiği kazı görüntülerinden seçerek hazırladığı görüntüler izlendi.

Sanık Dönmez, kazı alanında bulunduğunu iddia ettiği 107 polisten 37'sinin ''suça bulaştığını'' iddia ederek, kayıtlarda yer alan ve mühimmatın yerini gösterdiğini öne sürdüğü ''Gökhan'' adlı kişinin kim olduğunun tespit edilmesini talep etti. Dönmez, kazı alanındaki emniyet ve jandarma ekiplerinin ''Gökhan'' adlı kişinin kim olduğunu bilmediklerini savundu.

Mahkeme heyeti, yeni bilirkişi incelemesi yapılması taleplerinin davayı uzatma girişimi olduğunu belirterek, bilirkişi incelemesi yapılması talebini reddetti. Dava dosyasında yer alan tüm görüntü kayıtlarının birer kopyasının Sanık Dönmez'e verilmesine karar veren heyet, duruşmayı erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler