Yarbay Karslıoğlu, görevine döndü

Genelkurmay Başkanlığı’nda kripto uzmanı olarak görev yaparken 2012 yılında FETÖ kumpası ile TSK’den uzaklaştırılan Yarbay Tamer Karslıoğlu, 7 yıl süren hukuk mücadelesini kazanarak görevine döndü.

Yayınlanma: 19.03.2019 - 19:37
Abone Ol google-news
Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler Komutanlığı’nda (GES) bilişim uzmanı, şifre çözücü olarak görevli olan Karslıoğlu, bir WORD belgesinde adı geçtiği için casusluk şüphesiyle 25 Ekim 2010’da gözaltına alınmıştı. Anayasa Mahkemesi Karslıoğlu’nun ‘masumiyet karinesinin ihlal edildiğine, hak ihlali yapıldığına’ karar verdi.

Bu karardan 1 yıl 6 ay sonra Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından Karslıoğlu’nun mesleğe geri dönüşüne onay verildi. Karslıoğlu’nun içinde yer aldığı davanın ilk savcısı Fikret Seçen hakkında da FETÖ/PDY’den yakalama kararı çıkarılmıştı. Davanın duruşma savcısı Celal Kara da Zekeriya Öz ile birlikte yurt dışına firar etmişti. Soruşturmayı yürüten dönemin Emniyet Müdürü Nazmi Ardıç yasadışı dinleme ve FETÖ/PDY’den tutuklanmıştı. Karslıoğlu’nun TSK’den atılmasına onay veren Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin tüm üyeleri de 15 Temmuz’dan sonra tutuklanmıştı. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler