"Yargıya, birçok yerde baskı var"

Süleyman Demirel, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ile YARSAV Başkanı Ömer Emin Ağaoğlu'nun meslekten ihracını istemesi ve Ağaoğlu'nun bunu ''yargıya baskı'' olarak yorumlamasıyla ilgili olarak, ''Bu, yargıya baskıdır. Yargıya bir yerde değil, birçok yerde baskı var'' dedi.

Yayınlanma: 11.11.2009 - 12:16
Abone Ol google-news

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Geriatri Fizyoterapistler Derneği ve Uluslararası Yaşlılarla Çalışanlar Fizyoterapistler Derneği (IPTOP) işbirliğiyle HÜ'de düzenlenen, ''Sağlıklı Yaşlanın'' temalı Uluslararası 2. Geriatri Fizyoterapi kongresi başladı.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, de açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük gurur kaynağının Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirterek, ''Asıl gururumuz, dün ebediyete intikalini andığımız Atatürk'tür. Ulu Önder, eğer Cumhuriyet'i kurmasaydı, çağdaş bir devlet yapmasaydı, bu manzarayı göremezdik. Büyük Mustafa Kemal Atatürk, hem Cumhuriyetin kurucusu hem vatanın kurtarıcısı olmuş hem de bu ülkeyi çağdaş uygarlık medeniyetine ulaştırmaya çalışmıştır'' dedi.

Gazi Mustafa Kemal'in Türk milleti için bir gurur olduğunu vurgulayan Demirel, ''O, milli birliğimizin sembolüdür, milletimizi birbirine yapıştıran O'dur. Daraldığımız zaman, aklımıza gelen kişidir. O, yaşadığı dönemin ötesindedir. Görülüyor ki bazıları yaşlanmıyor. Önemli olan öldükten sonra da yaşayabilmektir. Ulu Önder yaşamaktadır ve her zaman da öyle kalacaktır. Türk milleti için en hassas yerinde, gönlünde ve zihnindedir. Yüce milletimiz, böyle bir evlat yetiştirdiği için gururludur. O hiç bir zaman unutulmayacaktır. Ruhu şad olsun'' diye konuştu.

Demirel, kongrede genellikle kadınların aktif olarak görev aldığını gözlemlediğine işaret ederek, Türk kadının sosyal hayatın her aşamasında başarılı yerlerde bulunmasının uygar ve modern bir toplumun göstergesi olduğunu ve kendisinin de bundan Türk milleti adına onur duyduğunu söyledi.

Kongrede sosyo-politik açıdan yaşlılık konusunu ele alacağını anlatan Demirel, insan nüfusunun her geçen gün arttığını, bunun da bazı sorunları ortaya çıkardığını söyledi. Demirel, tüm dünyada insanlığın en büyük sorunun açlık olduğunu ve birçok insanın kaynakların yetersiz olmasına bağlı maddi sıkıntı yaşadığını, yeterli sağlık hizmeti alamadığını ifade ederek, nüfusun artmasına paralel olarak sağlığa ulaşımın artırılması, açlık ve yoksulluğun önüne geçilebilmesi, yeşil alanların çoğaltılması, doğru enerji ve su politikalarının geliştirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Yaşlıların, rahat ve huzurlu bir hayat geçirebilmeleri için yaşanabilir ölçülerde aylık kazanca sahip olmasının önemini dile getiren Demirel, Türkiye'de yaşlılar için yapılacak çok şey olduğunu kaydetti.

Süleyman Demirel, yaşlılık döneminde en büyük sorunun, ''Yalnızlık'', ''Yoksulluk'' ve ''Açlık'' olduğunu vurgulayarak, ''Yaşlılık, ölümü beklemek değildir ve kesinlikle böyle değerlendirilmemelidir. Her dönemde yapılacak işler vardır ve bu nedenle ihtiyarlık cesaretle göğüslenmelidir'' dedi.

9. Cumhurbaşkanı Demirel, açılış sonrasında bir gazetecinin, ''Adalet Bakanlığı, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ile YARSAV Başkanı Ömer Emin Ağaoğlu'nun meslekten ihracını istedi. Ağaoğlu, bunu 'yargıya baskı' olarak yorumladı. Bunu siz nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna, ''Evet söylediği doğrudur. Bu, yargıya baskıdır. Yargıya bir yerde değil, birçok yerde baskı var'' yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler