"Yasadışı oluşum Emniyet'e kaydı"

‘Fethullahçı yapılanma var’ Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, eski Başbakan Tansu Çiller’in talimatıyla eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür’ün yasadışı kontr-terör merkezini kurduğunu ifade ederek, “O dönem MİT içerisindeki yasadışı yapılanma bugün Emniyet’te bulunmaktadır.

Yayınlanma: 28.11.2008 - 10:46
Abone Ol google-news

‘Ergenekon davası sulandırıldı’ MİTin Tuncay Güneye ilişkin belgesinin basına sızmasının MİT içerisindeki çekişmeden kaynaklandığına dikkat çeken Yılmaz, “MİTteki çekişme hükümetin Ergenekon davasını dejenere etmesini sağladı” diye konuştu. Yılmaz, Ergenekon davasının tamamen AKP iktidarına hizmet ettiğine dikkat çekti.

 

Yılmaz: Yasadışılık MİT’ten Emniyet’e geçti

Eski başbakanlardan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, Ergenekon soruşturmasının kilit isimlerinden yurtdışında yaşayan Tuncay Güneyin MİT üyesi olduğu yönünde iddialar üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yılmaz, dönemin Başbakanı Tansu Çillerin talimatıyla, başında eski MİT yöneticisi Mehmet Eymürün yasadışı bir yapı kurduğunu ifade ederek, O dönem MİT içerisindeki yasadışı yapılanma bugün emniyette bulunmaktadır. Emniyette Fethullahçı yasadışı bir yapılanma vardır dedi. Ergenekon davasının AKP iktidarına hizmet ettiğini anlatan YılmazDevletin kendi içerisinde yapılması gereken operasyon hükümet tarafından dejenere edildi, tamamen sulandırıldı diye konuştu.

İstanbul polisi tarafından 2001’de gözaltına alınarak sorgulanan ve evinde Ergenekon soruşturmasına temel oluşturacak belgeler bulunan daha sonra yurtdışına kaçan ve Kanadada yaşayan Güneyin MİT elamanı olduğu yönündeki iddiaları değerlendiren Yılmaz, emniyetteki yapılanmaya dikkat çekti. Cumhuriyetin sorularını yanıtlayan Yılmaz, 1996da partisinin başkanlık divanı üyelerine yaptığı konuşmada MİTe alternatif bir oluşum yaratıldığı yönündeki sözlerine de açıklık getirdi. Yılmaz, O dönem MİT’teki kontr-terör merkezi, MİT içerisinde ve MİT yönetimine rağmen Çillerin desteğiyle oluşturulmuş ve dışarıdan birtakım adamların da dahil edildiği tamamen keyfi ve siyasi çalışan bir yapıydı. 1996’da işaret ettiğim bu yapı Eymürün başkanlığındaki yapıydı. MİT içerisindeki yasadışı yapılanma bugün emniyete kaydı. Emniyette yalnızca hükümete değil, Fethullaha çalışan da bir yapılanma var dedi.

 

‘MİT’te büyük çekişme var’

MİTin Güneye ilişkin belgesinin basına sızdırılmış olmasının MİT içerisindeki çekişmeden kaynaklandığına dikkat çeken Yılmaz, MİT tarafından Eymür aleyhine açılan davayı ima ederek, MİTin içinde korkunç bir çekişme var. Kendi aralarında bile davalık oldular. Öte yandan Eymürün kendi internet sitesinde yayın yapması hem kanunlara hem de çalışma prensiplerine aykırıdırdedi. MİTin Ergenekon belgelerini çok önce Başbakanlıka sunmuş olması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, MİT, yeni yeni çözülmeye başlayan bağlantılarından dolayı bu belgeleri Başbakanlıka sunmamıştır diye konuştu.

Ergenekon’un doğru bir operasyon olabileceğini ancak işin içine siyasi amaçlar karıştığını ve ilgisiz insanların davaya dahil edildiğini söyleyen Yılmaz, davanın herhangi bir sonuç vereceğine ihtimal vermediğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler