Yaşar Kemal'den 'Renk, Işık, Koku, Doku'

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık (YKSY), 23 Aralık Cuma günü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) tarafından Yaşar Kemal'e Onursal Doktora sunulması nedeniyle yapılan program kapsamında, 'Yaşar Kemal: Renk, Işık, Koku, Doku' başlıklı 23 Aralık-9 Ocak tarihleri arasında izlenebilecek bir sergi düzenleniyor.

Yayınlanma: 21.12.2011 - 14:07
Abone Ol google-news

Sergi, Güneş Karabuda’nın 55 yıllık bir dönemde çektiği fotoğraflardan ve yazarın kitaplarından seçilen doğa betimlemeleri ve kısa bir video çalışmasından oluşuyor.

Konsepti Sadık Karamustafa tarafından geliştirilen videoda Yaşar Kemal, “Deniz Küstü” romanından “Şu Menekşede bir adacığım olsaydı...” cümlesiyle başlayan bir bölüm okuyor.
 
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından, Yaşar Kemal’e Onursal Doktora sunulması nedeniyle yapılan etkinlikler kapsamında, sergi açılışının öncesinde düzenlenen Onursal Doktora sunum töreni programı MSGSÜ Rektörü Prof. Yalçın Karayağız’ın konuşması ile saat 15.00’de başlayacak. Etkinlik programı daha sonra Osman Okkan imzasını taşıyan “Yaşar Kemal, Şiirsellik ve Politika” başlıklı belgeselle devam edecek.

Doğan Hızlan, Tarık Günersel ve Zeki Coşkun’un çeşitli yönleriyle Yaşar Kemal’i anlatacakları program, son olarak Gürel Aykal yönetimindeki MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Orkestrası dinletisiyle sona erecek.
 
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon