"Yaşasın özgürlük''

Uyuşturucu çetesine yapılan operasyondan sonra uyuşturucu ticareti yaptığı ve kullandığı iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanarak cezaevine konulan şarkıcı Deniz Seki ilk duruşmada serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 01.10.2009 - 07:55
Abone Ol google-news

Uyuşturucu kullanmak ve uyuşturucu ticareti yapmak suçlamarıyla 218 gündür hapiste tutulan sanatçı Deniz Seki davasının ilk duruşması bugün yapıldı. 

Deniz Seki'nin avukatı aracıyla ellerine kelepçe takılmaması ve hakimlerin girdiği kapıdan girmek istediğini belirten dilekçe vermişti. İsteği kabul edilmeyen Seki, adliyeye kelepçeli olarak getirilmiş, kelepçesini saklamak için elinde su şişesini taşımıştı.

TCK’de “uyuşturucu ticareti yapmak ve kullanmak için uyuşturucu bulundurmak veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçlarından hakkında 8.5 ile 24.5 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanan şarkıcı Deniz Seki'nin, ilk duruşma sonunda tahliye edilmesine karar verildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada hakkında tahliye kararı verilen Seki, tahliye işlemleri için cezaevi aracıyla Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne götürüldü. Seki'nin adliyeden çıkarılışı sırasında polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görülürken, çok sayıda gazetecinin de görüntü almaya çalıştığı gözlendi. Deniz Seki, araca götürülürken, ''Özgürlük kadar değerli bir şey yok. Bakırköy'den çıkınca kendimi daha iyi hissedeceğim. Yaşasın özgürlük'' dedi.

Yapılan işlemlerin ardından şartlı tahliye edilen Seki basın açıklaması yaptı. Seki "Artık her şeyden arındın. Karşınızda çok farklı bir Deniz göreceksiniz artık. Yaptıklarımdan çok pişmanım artık uyuşturucu karşıtı projelerde göreceksiniz beni. Benim doğum günüm 1 Temmuz'du artık 1 Ekim oldu. Beni sevenlere, yalnız bırakmayanlara ve FAN'larıma çok teşekkür ediyorum." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler