Yasin Börü davasında istenen cezalar belli oldu

Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesiyle ilgili davada 23 sanık hakkında 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet talep edildi.

Yayınlanma: 10.02.2017 - 14:03
Abone Ol google-news

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te Kobani'ye destek için düzenlenen eylemlerde çıkan olaylarda Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesiyle ilgili yargılanan 41 sanık hakkında savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada 41 sanıktan 23'ü için 6'şar kez ağırlaştırılmış hapis cezası istendi.

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'dan Ankara'ya nakledilen ve 18 aydır devam eden yargılamanın son duruşmasında, mahkeme dosyada bulunan eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 15 Şubat 2017'e ertelemişti. Kararın çıkması beklenen duruşma öncesi Cumhuriyet Savcısı Abdurrahman Yalçın, mütalaasını hazırlayarak mahkemeye sundu. Mütalaada gizli tanık ifadeleri ve soruşturma sonucu elde edilen delillerin sıralayan Cumhuriyet Savcısı, 41 sanıktan 23'ü için 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek böldürme', 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmaya teşebbüs', 'canavarca hisle öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Savcı 14 sanık için, olaylara katıldıkları yönünde yeterli delil bulunmamasını gerekçe göstererek tahliye isterken, suça sürüklenmiş çocuk kapsamında değerlendirilen sanık F.K.'nin ise örgüt üyesi olmamakla birlikte bilerek örgüte yardım etmek suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkemenin kararını 15 Şubat 2017'de görülecek duruşmada vermesi bekleniyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler