'Yaşlılar için ücretsiz seyahat teklifimi neden reddettiniz?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Hükümetin, yaşlılar ile şehit yakınları ve gazilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz seyahat etmesine ilişkin tasarıda samimi olmadığını ileri sürerek, CHP'nin yaşlılara yönelik benzer tasa teklifinin bir yıl önce AK Parti oylarıyla reddedildiğini ifade etti.

Yayınlanma: 11.02.2013 - 13:31
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin bir yıl önce yaşlıların ücretsiz seyahat edebilmesine ilişkin TBMM'ye sunduğu yasa teklifinin AKP'nin oylarıyla reddedildiğini savundu.

Oran, ''Hükümetin Bakanlar Kurulu toplantısında yaşlılar ile şehit yakınları ve gazilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz seyahat etmesine ilişkin bir tasarıyı imzaya açtığının duyurulduğunu'' ifade ederek, gaziler ve şehit yakınlarının 1983 yılından beri ücretsiz seyahat hakkı bulunduğunu, yaşlılara ilişkin CHP'nin yasa teklifinin ise AKP oylarıyla reddedildiğini kaydetti.

4736 Sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin 4 Ocak 2012 tarihinde TBMM'ye sunduğunu hatırlatan Oran, teklifte, ''belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerin toplu taşıma hizmetlerinde tüm illerde öğrenci kimlik kartı sahiplerine yüzde elli oranında indirim uygulaması ve 60 yaşını tamamlamış vatandaşlardan herhangi bir hizmet bedeli alınmadan toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasını'' önerdiğini belirtti.

Teklifin TBMM İçtüzüğü uyarınca 45 gün içerisinde İçişleri ve Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmediği için Nisan 2012'de yaptığı başvurunun, ancak 13 Kasım 2012 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldüğünü aktaran Oran, şunları kaydetti: ''Samimi ol Sayın Başbakan, yaşlılarımızın gazilerimizin şehit yakınlarımızın duygularını istismar etmeyin. Onları, sanki yeni bir şey veriyormuşsunuz gibi umutlandırmayın bu acılı kesimi. İlle de bir şey yapacaksınız şehit yakınının gazinin uçaktan da indirimli yararlanmasını, o tekerlekli sandalyeye bağımlı gazinin belediye otobüsüne rahat binip inmesini sağla. Eğer samimiyseniz yaşlılar için ücretsiz seyahat teklifimi geçen yıl niye reddettiniz o zaman? Bu ülke bu acılı kesim, on milyonlarca insan bir yılını sizin yüzünüzden kaybetti.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler