Yavruların yolculukları başladı

Antalya'nın Olimpos ile Çıralı sahillerindeki yavru caretta carettaların, yumurtadan çıkarak, uzak denizlere yolculuğu başladı. Yavruların yuvadan çıkış anı, özellikle çocukları çok heyecanlandırdı.

Yayınlanma: 12.08.2011 - 11:07
Abone Ol google-news

Yavru caretta carettaların yuvadan çıkarak denize ulaşma anına tanıklık etmek isteyen çok sayıda yerli ve yabancı turist sabahın erken saatlerinde Olimpos ve Çıralı sahillerine geldi.
Kemer'in Ulupınar köyünde yaklaşık 10 yıl önce kurulan Ulupınar Çevre Koruma ve Geliştirme Kooperatifi ile WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), Olimpos ile Çıralı sahillerindeki caretta caretta yuvalarında çalışma yürütüyor.

WWF-Türkiye Çıralı Doğa Koruma sorumlusu Tuncay Cesur, yaptığı açıklamada, bu yıl Çıralı ve Olimpos sahillerinde yaklaşık 90 caretta caretta yuvası tespit edildiğini, şu ana kadar bu yuvaların yüzde 30'undan yavru çıkışının gerçekleştiğini söyledi.

Çıralı ve Olimpos sahillerinin, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, WWF-Tükiye ve Ulupınar Çevre Koruma ve Geliştirme Kooperatifi tarafından korunduğunu belirten Cesur, bu yıl mevcut yuvalardan yaklaşık 4 bin yavru caretta caretta çıkmasını beklediklerini ifade etti.
Ulupınar Çevre Koruma ve Geliştirme Kooperatifi Başkanı Bayram Kütle de Çıralı ve Olimpos sahillerinde WWF-Türkiye ile caretta carettaları koruma ve kontrolü görevini yerine getirdiklerini anlattı.

Yöre insanı ve bölgeye gelen turistlerin daha duyarlı olmaları halinde caretta carettaların sayısının artacağına inandığını ifade eden Kütle, insanları duyarlı olmaya çağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler