Yazıcıoğlu dosyasındaki gizlilik kararı kalktı

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun da aralarında olduğu 6 kişiye mezar olan helikopter kazasıyla ilgili davada dosya üzerindeki gizlilik kararı kaldırıldı.

Yayınlanma: 16.04.2014 - 11:58
Abone Ol google-news
 
Son olarak radar kayıtlarıyla ilgili çalışan bilirkişi, gizlilik kararının kalkmasının ardından dosyanın tamamını inceledikten sonra rapor hazırlayacak.
 
Yazıcıoğlu ailesinin avukatı, BBP Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekici, yeni ortaya çıkan bu bilgileri Al Jazeera'den Murat Eğilmez'e anlattı.
 
Ekici, kaza tarihi olan 25 Mart 2009’da bölgedeki uçuş trafiğini ve hava hareketliliğini gösteren radar kayıtlarıyla ilgili geçen şubat ayında yapılan keşfin, Özel Yetkili Mahkemelerin kalkmasıyla yeni bir boyut kazandığını söyledi.
 
BİR HAFTA KEŞİF
Ekici, henüz raporunu hazırlamayan 5 bilirkişinin, Erzurum Dumlu Radar Üssü, Genelkurmay Harekât Merkezi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Muhabere Yönetimi birimi, Ankara Ahlatlıbel Radar Üssü’nde bir hafta boyunca keşif yaptığını belirtti. Ekici, bilirkişinin yeni düzenlemeyle üzerindeki ‘gizlilik kararı’ kalkan dosyanın tamamını inceleme fırsatı bulacağını kaydetti.
 
''120 KLASÖRLÜK DOSYADAKİ GİZLİLİK KARARI KALDIRILDI''
Ekici, heyetin raporunu keşif esnasında aldıkları bilgilerle, şimdi tamamı açılan dosyadaki bilgileri karşılaştırarak yazacağını ve bunun önemli olacağını vurguladı:
“Kahramanmaraş’a gönderilen dosyadaki gizlilik kararının kalkması bu anlamda da çok iyi oldu. 120 klasörlük dosyanın tamamını ben de yeni aldım. Şimdi dosya yeni görevlendirilen savcı Habib Korkmaz’ın elinde. Korkmaz’ın incelemesi, bizim taleplerimizi değerlendirmesi, eksikleri gidermesi 6 ayı bulur diye dişünüyorum.”

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler