Yeksan’ın ‘Yuva’sı Varşova’da...
Yönetmen Emre Yeksan’ın ikinci uzun metrajı “Yuva”, 34. Varşova Film Festivali kapsamında dört gösterimle seyirciyle buluşacak.
İlk ve ikinci yapımların yer aldığı bölümde yarışan filmin gösterimleri, iki yıl üst üste Venedik’te ilk iki filmiyle yer alan yönetmen Yeksan ve görüntü yönetmeni Jakub Giza’nın katılımıyla gerçekleşecek.
Ormanda münzevi bir hayat yaşamayı seçmiş bir adamın hikâyesini anlatan “Yuva”nın çekimleri İğneada’da yapıldı. Biennale College - Cinema’nın 2017/18 döneminde finanse etmeye değer bulduğu üç projeden biri olan “Yuva”, Türkiye’den bu programın desteğini alan ilk film olma özelliğini de taşıyor.
Ayrıca, Yeksan’ın, ilk filmi “Körfez”in festival gösterimleri devam ediyor. Film, bu yıl 8. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali kapsamında Frankurtlu sinemaseverlerle buluştu. “Körfez” haftaya ise Yeksan’ın katılımıyla 21- 22 Ekim tarihlerinde 6. Duhok Uluslararası Film Festivali, Dünya Sineması Yarışması bölümünde gösterilecek. “Körfez”in İstanbul gösterimleri ise şöyle: 24 Ekim Çarşamba günü Mimarlar Odası’nda 18.45’te XII. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali’nde izleyicilerle buluşacak filmin ardından Mücella Yapıcı ve Emre Yeksan bir söyleşi yapacak.
31 Ekim’de Başka Sinema kapsamında Sabancı Üniversitesi’nde Emre Yeksan’ın katılımıyla Körfez gösterilecek. Filmin ardından bir söyleşi de gerçekleştirilecek.
Video Haberler
-
Motokurye kanala düştü; O anlar kamerada
-
Doğuş Üniversitesi öğrencilerine soruşturma açıldı!
-
17 Ağustos depreminin yıl dönümünde tatbikatı yapıldı
-
Para dolu çantayı sahibine ulaştırdılar
-
3 bin ton ayçiçeği taşıyan gemi Tekirdağ açıklarında
-
Ümraniye'de hareketli dakikalar
-
İki dağ arasındaki evine kapılı asma köprüyle ulaşıyor
-
O anlar saniye saniye kamerada
-
Sahneye atladı: 'Konya uyan artık AK Parti'ye oy verme'
-
Paris’i şiddetli yağış ve fırtına vurdu
En Çok Okunan Haberler
-
Sahneye atladı: 'Konya uyan artık AK Parti'ye oy verme'
-
'Bu olasılığa karşı hazırlık yapılıyor'
-
Peker Açıkalın'ın son hali, sosyal medyada gündem oldu
-
‘İpini çekeceğiz’
-
Sabiha Gökçen için kader günü
-
MHP'li başkan istifa etti
-
Schengen çıkmazı; bakanlık 'suspus'
-
Gazeteci Uğur Dündar'dan, Erdoğan'a açık mektup
-
Temas arayışlarının altyapısı
-
Ulu önderin adı silinmek isteniyor