Yelkenlilerin olimpiyatı

Yelkenle dünya turu yarışı Vendée Globe başladı. Dünyanın en ilgi çeken yarışlarından olan Vendée Globe 8. kez düzenleniyor.

Yayınlanma: 07.11.2016 - 19:59
Abone Ol google-news

Dört yılda bir düzenlenen yarışa bu yıl 10 ülkeden 29 tekne katılıyor. Ekiplerden 20’sinin kaptanı Fransız. Bunlar arasında 2004-2005 şampiyonu Vincent Riou, iki kez 2. olmayı başaran Armel Le Cléac’h ile Yann Eliès, Sébastien Josse ve Galli Alex Thomson favoriler arasında sayılıyor. Yarışta bugüne kadarki en iyi dereceyi 4 yıl önce François Gabart 78 gün, 2 saatlik performansıyla 1. olurken elde etmişti. 24 bin deniz mili parkura sahip yarışın 20 Ocak’ta sona ermesi bekleniyor. Yarışın başlangıç ve bitiş noktası Fransa’nın Vendée bölgesindeki Les Sables d’Olonne. Yarışmacılar buradan yola çıkıp Atlantik Okyanusu’ndan aşağıya Ümit Burnu’na iniyor. Antarktika’nın çevresini saatin ters yönünde dolanarak bitiş noktasına geri dönüyorlar.

Maratona katılan Kojiro Shiraishi, Asya’dan maratona katılan ilk kaptan oldu, Shiraishi samuray kostümü giymişti. Vendee Globe ilk defa 1989 yılında Philippe Jeantot tarafından düzenlendi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler