Yemen'de gösteriye müdahale: 12 ölü

Yemen'in Taiz kentinde güvenlik güçlerinin göstericilere açtığı ateşte en az 12 kişinin öldüğü bildirildi.

Yayınlanma: 04.04.2011 - 06:05
Abone Ol google-news

Hastane kaynakları ve Reuters ajansının bildiridiğine göre, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in 32 yıllık iktidarını protesto eden birkaç bin kişi, başkent Sana'nın güneyindeki Taiz kentinde dün polisin iki kişiyi öldürmesi üzerine yürüdü. Polis, Hudeyde kentinde devlet başkanlığı konutuna yürümek isteyen büyük kalabalığa karşı uyarı ateşi açtı ve gözyaşartıcı bomba kullandı.

Göstericiler, Hudeyde'de, Taiz'de iki kişinin polis kurşunuyla öldürülmesini protesto etti. Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, son 10 günde iktidarı müzakereyle devredebileceğini bildirmesine rağmen somut adım atılmadı.
 

Polis göstericilere ateş açtı

Yemen'in güneyindeki Taiz kentinde polislerin, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in istifasını isteyen bir grup göstericiye ateş açtığı bildirildi. Görgü tanıkları, kentin ana meydanına doğru yürüyen binlerce göstericiyle polis arasında çatışma çıktığını ve polislerin protestoculara çatılardan ateş açtığını belirtti.

 

Ölü sayısı 12 oldu

Bir sağlık yetkilisi, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in istifasını isteyen göstericilere ateş açılmasının ardından 12 kişinin öldüğünü söyledi. Bir başka sağlık yetkilisi de kentte güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan çatışmada çoğu göz yaşartıcı gazdan etkilenen yüzlerce kişinin yaralandığını kaydetti. Yetkili, bu kişilerden 30'unun açılan ateş sonucu yaralandığını, 16'sının durumunun ağır olduğunu da söyledi. Öte yandan, sivil kıyafetli silahlı kişilerin göstericilere ateş açtığı Hudeyde kentinde de çoğu göz yaşartıcı gazdan etkilenen 50 kişinin yaralandığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler