Yeni gösterileri için gün sayıyorlar
Kaynağını Anadolu'nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan, hemen hemen her yöreden derlenmiş 3 bin halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran ''Anadolu Ateşi''nin Çocuk Grubu, büyüklerin izinde ikinci gösterileri için çalışmalarını sürdürüyor.
Türkiye'nin ilk profesyonel çocuk dans grubu olan ve 5-12 yaş arasındaki çocuklardan oluşan Grup, Haziran ayında izleyicilerin karşısına çıkacak. Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, temel konsepti medeniyetler buluşması olan Anadolu Ateşi'nin Doğu ile Batı kültürlerinin buluşmasını hedefleyen, evrensel barış mesajları veren bir dans portresi olduğunu belirtti. Erdoğan, Anadolu Ateşinin, halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleriyle sentezleyerek, dünyaya modern standartlarda bir gösteri, kültürel şölen sunduğunu dile getirdi. Anadolu Ateşi Çocuk Grubunun, Haziran ayında yapacağı gösteri için hazırlıklarının uzun süredir devam ettiğini belirten Erdoğan, ''Çocuk Grubunun amacı, apayrı bir gösteriyle dünyada çok az olan çocuk topluluklarına bir yenisini eklemek'' dedi.
Mustafa Erdoğan, çocuklarla yeni bir gösteriye hazırlanırken, aynı zamanda Anadolu Ateşi'nin gelecekte ihtiyaç duyacağı profesyonel dansçıların da yetiştirildiğini ifade etti.
Anadolu Ateşi Çocuk Grubunun, geçen yıl yaptığı çalışmalar sonunda Haziran ayında yıl sonu gösterisini sunduğunu, bu yıl da 5 Haziran'da profesyonel bir gösteri gerçekleştireceğini anlatan Erdoğan, çocuk grubunun Anadolu Ateşi koreografisini baştan sona hikayesi ve baş rolleriyle oynayacaklarını kaydetti. Bu yıl çocuk grubunun, geçen yıla oranla daha gelişmiş bir kadrosu bulunduğunu belirten Erdoğan, şunları dile getirdi: ''Daha önce eğittiğimiz çocukların yanı sıra, gruba yeni katılan dansçılar da var. Şu an hazırlık aşamasındayız. Bu hazırlık aşamasında çocuklar, büyüklerinin gösterilerinde de bölüm bölüm yer alacaklar. Mesela bir hafta 4 çocuk gösteride yer alırken, diğer hafta 6 çocuk yer alacak. Böylece hem çocukların sahne deneyimleri büyükleriyle beraber artmış olacak hem de kendi gösterilerinde seyircilerin karşısına daha rahat çıkacaklar. Şunu çok rahat söyleyebilirim ki çocuklar, bazı bölümlerde büyüklerinden daha iyiler.''
Mustafa Erdoğan, ilk yıl dansçıları gazete ilanıyla topladıklarını, artık bu tür bir şeye ihtiyaçları kalmadığını dile getirdi. Dansçıları artık Çocuk Grubu sayesinde kendilerinin yetiştirdiğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi: ''Türkiye'de bale eğitimi, salon dansları veya modern danslar, ayrı ayrı öğretiliyor ve insanlar sadece o alanda branşlaşıyorlar. Ancak bizim yetiştirdiğimiz dansçılar, bütün dans disiplinlerinde etkin olacaklar. Bale, modern danslar, halk dansları ve dansın diğer disiplinlerini bir arada görüyorlar, öğreniyorlar. Böylece çok yönlü ve kapasitesi çok geniş dansçılar yetişecek. Bu grup, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi. Kadromuzun önemli bir kısmı burslu olarak eğitim görüyor. Ayrıca hocalarımız, uzak yerlere gidip oralarda ders veriyorlar. Çocuk Grubunu eğitmek bizim borcumuz.''
Gösteri için gün sayıyorlar
Anadolu Ateşi Çocuk Grubunun, 12 yaşındaki üyesi Deren Varlık da üç yıldan beri dans eğitimi aldığını ve profesyonel gösteriye yoğun bir şekilde hazırlandıklarını söyledi. Varlık, gösterinin çok güzel olacağını dile getirerek grupta çok yetenekli kişilerin olduğunu ifade etti. İlk gösteride çok heyecanlandığını aktaran Varlık, şunları dile getirdi: ''İkinci gösterimiz çok daha iyi olacak. İlk gösterimizdeki heyecan ve acemilik olmayacak. Anadolu Ateşi Çocuk Grubuna katılmamın, fiziki açıdan da çok yararı oldu. Dans konusunda yeteneklerimi keşfettim ve yeni özellikler kazandığımı düşünüyorum. Anadolu Ateşinin profesyonel gurubunda olmayı hayal ettiğimde harika bir duygu olduğunu düşünüyorum. Sahneye çıktığımda yeteneklerimizin en iyisini sergilemek zorundayız.''
Grubu ve arkadaşlarını çok sevdiğini anlatan İremnur Yoğunali de çocuk grubunun çok önemli bir proje olduğunu dile getirdi. Yoğunali, ''Geçen seneki gösteriye göre çok daha iyi olacağız. Gruba katıldıktan sonra özellikle sosyalleştiğimi düşünüyorum. Sahneye ilk çıktığımda ailemin gözlerinden adeta gurur fışkırdığını gördüm'' diye konuştu. Yoğun bir çalışma içinde olduklarını ve bu süreçte zaman zaman yorulduklarını aktaran Burak Kesimoğlu da yorulduklarını, ancak karşılığını aldıklarını söyledi. Okulla beraber dans eğitimini yürütmenin biraz zor olduğunu dile getiren Kesimoğlu, geçen seneki gösteriyi tekrar tekrar izlediğini ve her izlediğinde kendisine ''Bu ben miyim?'' diye sorduğunu kaydetti.
Anadolu Ateşi Çocuk Grubunu temsil ettiği için gurur duyduğunun ifade eden Selen Şiriner ise arkadaşlarıyla grupta yer almanın hakkını vermeye çalıştıklarının altını çizdi. Şiriner, ''Anadolu Ateşi bize vaktimizi nasıl kullanacağımızı öğretiyor, eğitmenlerimiz de okullarımıza önem veriyor. Dans benim hayatımda, bu grupta yer aldıktan sonra çok önemli bir hal aldı. Çalışmalarımız çok yoğun olsa da hiç sıkılmıyoruz ve sahneye çıkmak çok farklı bir duygu'' dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- 35 milyon TL değerinde altın sikke ele geçirildi
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi
- Türkiye'den Şam Büyükelçiliği'ne atama!
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- 21 kişinin daha hastanelik olduğu ortaya çıktı
- Kayıp Amerikalı Suriye'de bulundu: 'Hacıyım' dedi...