Yeni mineral keşfedildi

Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Sarp, Cenevre Üniversitesi ile 3 yıldır ortaklaşa yürüttüğü bilimsel çalışmalar sonucunda keşfettiği yeni mineralle Türk bilim tarihine önemli bir hizmet sundu.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 12:12
Abone Ol google-news

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sarp, Öğretim Görevlisi Hakkı Babalık ve Cenevre Üniversitesi’nden Prof. Dr. Radovan Cerny, mineroloji dalında çok önemli bir keşfe imza attı.

Yapılan keşfin, Uluslararası Mineraloji Birliği Yeni Mineral İsimlendirme ve Sınıflandırma Komisyonu’nca 31 Eylül’de kabul edildiğini belirten Sarp, artık dünya mineraloji literatüründe ADÜ tarafından yapılmış bir çalışmanın da yer aldığını söyledi.

Yaptığı buluşun teknolojinin gelişmesine zemin ve katkı sağlayacağını belirten Sarp, “Bu mineral ileride teknoloji alanında kullanılacak. Mineralin nerede işe yarayacağı, bilim adamları tarafından daha sonra keşfedilecek. Bu çalışmam Amerikan Minerolojist Dergisi’nde yayımlanacak. Bugüne kadar yaptığım çalışmaların ilmi değeri var ama bilimsel prestij değeri çok büyük diye konuştu.

Sarp, daha önceki yıllarda bulduğu bir başka mineralin, anjonik akım üretiminde teknolojik olarak yerini alacağını da sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler