''Yeni partiye ihtiyaç her zamankinden fazla''

Devlet Eski Bakanı ve Başbakan Eski Yardımcısı Abdüllatif Şener, Yeni Oluşum adıyla parti çalışmalarına devam ettiğini belirterek, Türkiye'nin yeni bir siyasi partiye ihtiyacının her zamankinden daha fazla olduğunu savundu.

Yayınlanma: 29.04.2009 - 14:49
Abone Ol google-news

Devlet Eski Bakanı ve Başbakan Eski Yardımcısı Abdüllatif Şener yaptığı açıklamada, dünya ekonomisi yeniden yapılanırken, Türkiye'nin küresel dalgaların "insafına terk edildiğini" kaydederek, "Sanayimiz, rekabet gücümüz, en büyük potansiyelimiz olan insanımız tasfiye edilmektedir. Bölgemiz siyasal olarak yeniden düzenlenirken, en önemli dış politik gelişmeler dış dinamiklerin yönlendirme ve baskılarıyla şekillenmektedir. Birlik ve beraberliğe en muhtaç olduğumuz bir zaman diliminde, ülkemiz kutuplaşmaların derinleştirdiği bir kavga alanı haline getirilmiştir" diye konuştu.

 

"Mevcut siyaset Türkiye'ye kabus gibi çöktü''

Şener, hükümete yönelik eleştiride bulunarak, "Ülkemizin üzerine kabus gibi çöken mevcut siyaset, sorun çözmek yerine sürekli sorun üretmekte, siyasi ve bireysel çıkarlarını koruyabilmek için kavga ve gürültüyü artırarak ülkemize zarar vermektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin yeni bir siyasi partiye ihtiyacının her zamankinden daha fazla olduğunu savunan Şener, Yeni Oluşum Hareketi'ni bu nedenle oluşturulduğunu ve aylardır faaliyetini sürdürdüğünü ifade etti. Şener sözlerine şöyle devam etti: "Halkımız bu hareketi şimdiden partileştirmiştir. Kurumsal partileşme çalışmaları da devam etmektedir. Doğru yerde durmak yeni bir siyaset için gereklidir ama yeterli değildir. Zamanlama başarının olmazsa olmaz koşuludur. Şimdiden bu hareket doğrudan kurulan ilişkilerle yüz binlere ulaşmıştır. Henüz kurumsal olarak partileşmeden yüzde 30'un üzerinde bir oy potansiyelini değerlendirebilecek etkinliğe geldiği, yapılan kamuoyu yoklamalarından anlaşılmaktadır. Partileşme kararlılığımız devam etmektedir. En uygun zamanda kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verecek, partimizin isim, amblem, program, tüzük ve kurucularını açıklayacağız."


Şener'in hedefi 2011

22 Temmuz seçimleri ve 29 Mart yerel seçimlerini partileşme çalışmalarını yürüterek geçiren Şener ve partisinin hedefi ise 2011'deki genel seçimler olacak. Hazırlıklarını ve çalışmalarını önümüzdeki genel seçimlere göre yürüten Şener, partisinin kadrosuna ilişkin işareti ise bir röportajında "Önümüzdeki dönem, ekonominin hep gündemde olacağı bir dönem... Onun için partinin kuruluşunda da ekonomi ağırlıklı bir kadro oluşturmayı planlıyorum. İktisadi konularda kamuoyunun bildiği, liyakatine, birikimine inandığı isimler bu parti çatısı altında olacak. Ama olanların ötesinde hangi düşünceye hangi eğilime sahip olursa olsun, bu ülkedeki bütün düşünen insanlar bizim kadromuzdur." sözleriyle vermişti.


Şener kimdir?

Abdüllatif Şener 1954 yılında Sivas Yıldızeli'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sıvas'ta tamamlayan Şener, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini 1977 yılında bitirdi. 1991 seçimlerinde Sivas Milletvekili olarak Parlamento'ya giren Şener, 1996-1997 yıllarında 54. Hükümette Maliye Bakanlığı, 2002-2007 yıllarında 58. ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. AKP'den ayrıldıktan sonra Yeni Oluşum Hareketi adı altında çalışmalarını sürdüren Şener'in "Tanzimat Dönemi Osmanlı Vergi Sistemi" "Sona Doğru Osmanlı-Osmanlı Ekonomisi ve Maliyesi Üzerine Yazılar" ve "Osmanlı Maliyesi'nin Şeffaflaşması-Yayımlanmış İlk Bütçeleri" isimli üç kitabı bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler