YGS'nin iptali için protestolar sürüyor

YGS'nin iptali için protestolar sürüyor. Türk Eğitim-Sen Kayseri Şubesi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) ''şifre'' iddiaları nedeniyle sınavın iptali için imza kampanyası başlattı. Diyarbakır'da çoğu lise öğrencisi bir grup, oturma eylemi yapıyor

Yayınlanma: 16.04.2011 - 12:38
Abone Ol google-news

Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Cumhuriyet Meydanı'ndan yaptığı açıklamada, eğitimciler olarak ana sınıfından itibaren insan yetiştirmeye çalıştıklarını bildirdi.

Yetiştirdikleri gençlerin boyunlarını bükük görmek istemediklerini belirten Öztürk, ''Bir bahçıvanın bir gülü yetiştirir gibi bizde insan yetiştiriyoruz. YGS başta olmak üzere her sınavda adaletsizlik yapılıyor. Fakir yurttaşlarımızın çocuğu ne kadar dershaneye giderse gitsin ne kadar emek verirse versin maalesef şifreleri alamadığı için şifreyi çözemediği için istediği yere gidemiyor ve emeğinin karşılığını alamıyor'' dedi.

Öztürk, sınavın iptali için vatandaşları 10 gün sürecek imza kampanyasına destek vermeye çağırdıklarını, kampanyayla 1 milyon 700 bin imza toplamayı hedeflediklerini ve topladıkları imzayla mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

Öte yandan, Diyarbakır'da çoğu lise öğrencisi bir grup, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndaki (YGS) ''şifre'' iddiaları nedeniyle oturma eylemi başlattı.

Özgür Öğrenci Birliği'nce Diclekent'teki Parkorman'da düzenlenen oturma eylemine katılan öğrenciler, ''YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek'' yazılı pankart açtı.

Grup adına açıklama yapan Özgür Öğrenci Birliği Başkanı Murat İnal, YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili ÖSYM Başkanı Ali Demir'in yaptığı açıklamalardan tatmin olmadıklarını belirterek şunları söyledi:

''Türkiye eğitim sisteminin temelindeki çarpıklık son yıllarda kendisini fazlasıyla hissettirmiştir. Gerek KPSS'de gerek YGS'ye yönelik kopya skandalları ile bu çarpıklık artmıştır. Dün KPSS'de uygulanan zihniyet bugün YGS'de karşımıza çıkmıştır. Milyonlarca öğrencinin emeği heba edilmiştir. Öğrenci arkadaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine bu eylemi gerçekleştiriyoruz. KPSS, TUS, ALES, DGS, YGS, LYS, SBS, ÜDS ve benzeri sınavlar tamamen kar amaçlı sınavlardır. Yaptığımız bu eylem özelde YGS, genelde ÖSYM, YÖK ve Türkiye eğitim sistemine karşıdır.

Bugün burada milyonlarca mağdur öğrenci adına oturma eylemi başlattık. Oturma eylemimiz başarıya ulaşana kadar sürecektir. Milyonlarca mağdur edilen öğrenci adına YGS sınavının iptalini ve ÖSYM Başkanı Demir'in istifasını talep ediyoruz. Geceyi geçirmek ve derslerimize çalışabilmek için buraya çadır kurduk. Taleplerimiz karşılanıncaya dek gece gündüz oturma eylemimiz sürecek.''

Grubun oturma eylemi sürüyor.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler