Yılmaz Büyükerşen'e saldırıda 4 kişi sorguda, 1 kişi aranıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e yumrukla saldıran ve ardından silah çeken, eski bir sabıkalı olduğu belirtilen emekli polis ve işletme sahibi Mahfuz Banlı ile 3 adamının emniyetteki sorguları sürüyor.

Yayınlanma: 31.07.2017 - 20:10
Abone Ol google-news

Eskişehir’de Hat Boyu’nda geçen cumartesi günü yayaların geçişini engelledikleri gerekçesiyle yola koydukları masa ve sandalyelerin kaldırılmasını isteyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e yumrukla saldıran ve ardından silah çeken, eski bir sabıkalı olduğu belirtilen emekli polis ve işletme sahibi Mahfuz Banlı ile 3 adamının emniyetteki sorguları sürüyor. Büyükerşen’e yumruk atan ve silah çeken kişinin Banlı’nın yeğeni Yunus M. olduğu belirtildi. Mahfuz Banlı, yeğeni Yunus M. ve 2 şüphelinin bugün adliyeye sevk edileceği kaydedildi. Sadırıyla ilgili ise bir kişinin arandığı belirtildi. Öte yandan Mahfuz Banlı’ya ait 5 işletmeden 2’sinin ruhsatlarının Tepebaşı Belediyesi tarafından iptal edilerek kapatıldığı belirtildi.

Erdoğan aradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Temmuz Cumartesi günü yaşadığı silahlı saldırı girişimi nedeniyle bugün saat 15.00’de Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler