Yılmaz'dan Bahçeli'ye "Niyet" tepkisi

MHP Genel Başkan Adayı Ahmet Reyiz Yılmaz, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Kürt Açılımı'na "örtülü destek" verdiğini iddia etti ve "Bu tepkilerin, sadece kongreyi kazanmaya yönelik yeni bir hile ve aldatmacadır. Niyetin açık, son kez seçilip Kürt açılımını tamamlayarak Öcalan'ı sürece dahil edeceksin" dedi.

Yayınlanma: 17.08.2009 - 08:58
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Adayı Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik sert bir açıklamada bulundu. Öcalan ile arasındaki tek engelin Devlet Bahçeli olduğunu söyleyen Yılmaz, "Gölge etme ve çekil. Rabbime And olsun ki, eğer çekilmezsen, elimi İmralı'ya uzatmak için dağ olsan ezer geçerim" açıklamasında bulundu. Bahçeli'nin "İp atmasına" karşın Öcalan'ın idamını istemediğini savunan Yılmaz. Bahçeli'nin niyetinin "açık" olduğunu söyledi. Yılmaz, "Örtülü desteğine son ver. Bu tepkilerin, sadece kongreyi kazanmaya yönelik yeni bir hile ve aldatmacadır. Niyetin açık, son kez seçilip Kürt açılımını tamamlayarak Öcalan'ı sürece dahil edeceksin" suçlamasında bulundu.

Başkan olması halinde "değişime" katılan herkesin "iktidar yürüyüşünün" en önemli parçası olacağını söyleyen Yılmaz, "Bekleyelim görelim diyenler var ya, onları yazacağım bir kenara. Onlarda bugün direnip kalanlarla beraber yazılacak olanlardır. Şimdi hem Parti Gurubuna hem de Parti yönetiminde bu davaya gönül vermiş emek vermiş herkese sesleniyorum; onurumuz, şeref ve haysiyetimiz için, Hilale saplanmış bu büyük hançeri söküp çıkartmak için yeniden büyük ve güçlü bir türkiye için elime el gücüme güç verin" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler