Yılmaz'dan "ekonomik açılım" önerisi

MHP Genel Başkan adayı Ahmet Reyiz Yılmaz, Türkiye'de halkın ekonomik durumunun çizilen tablodan çok daha kötü olduğunu ifade ederek "Ekonomik açılımları dikkate alın. Kendi elit guruplarınızı, yandaşlarınızı ve paradan para kazanan tefeci unsurları bırakın yoksula, düşküne ihtiyaç sahibi olan millete bu yoksulluk ve işsizlikten kurtaracak bir ekonomik açılım için çalışın" dedi.

Yayınlanma: 28.08.2009 - 08:03
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan adayı Ahmet Reyiz Yılmaz, Hükümet'e IMF'den uzak durması çağrısında bulunarak "IMF Türkiye için ekonomik bir ihtiyaç değil gelinen siyasal sürecin bir parçasıdır" dedi. Milletin krizden çıkış için büyük ekonomik açılım beklediğini ifade eden Yılmaz, "Millete Ekonomik Açılım sunun. Sefalet ve vergi yükü altında canını çıkarttınız milletin yiyecek ekmeği yok. Sakın kaynak yok demeyin Sayın Başbakan ben bütçeden size kaynak sunmaya hazırım" dedi.

Açıklanan işsizlik ve enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığını, milletin durumunun çizilen tablodan çok daha kötü olduğunu kaydeden Yılmaz, "Ekonomik açılımları dikkate alın. Kendi elit guruplarınızı, yandaşlarınızı ve paradan para kazanan tefeci unsurları bırakın yoksula, düşküne ihtiyaç sahibi olan millete bu yoksulluk ve işsizlikten kurtaracak bir ekonomik açılım için çalışın" dedi.

Yılmaz, ekonomik açılım için önerilerini şöyle sıraladı:

"Sanayinin vergi yükünü azaltın, çalışan sanayi tesislerinin kapasite artırımı için destek verin. Enerji desteği sağlayın. Varsa enerji elektrik, su ve gaz gibi borçlarını silin. SSK borçları silinsin ve SSK indirimine gidilsin. Diğer vergi yükleri hafifletilsin borç varsa kaldırılsın. Bu sayede yeniden tesisini üretime sokmaya çalışacak tesisler ek destekle desteklensin.

Döviz kurunu ihracata destek verecek yönde düzenlemeye gidilsin. İhracat da üstünlük sağlanacak yönde düzenlemeye tabi tutulsun.

Gereksiz ithal ürünlerine kota uygulaması gündeme gelsin. Türkiye'de üretim kabiliyeti olan ürünlere sınırlama getirilerek bu alandaki tesisler aktif edilsin ve destekleme kapsamına alınsın. Kobilere enerji ihtiyacı başta olmak üzere yeni teşvikler verilsin. Sigorta vs. vergiler gerekirse sıfırlansın.

Kredi kartı faizlerinden hükümetiniz sorumludur. Kredi kartı faiz borçları silinsin. Hükümet ve bankalar sorunu aralarında çözsün. Anaparalar uzun vadelere bölünsün. Gelir ve Kredi kartı kullanımı dengelenerek yeniden düzenlensin.

Finans sistemi çökmüştür. Yeniden yapılandırmaya gidilsin ve gerekirse kamu banka sayısı artırılarak üretime kredi kanalları genişletilsin. PTT banklar mevduat toplasın ve bu mevduatlar kredi olarak sanayi ve ziraatta desteklemede kullanılsın. Çiftçiye ait borçların faizleri silinip anapara borçları devlet ürün alımı ile teşvik mahiyetinde borcundan düşülsün. İşsiz ve çiftçilikle uğraşmak isteyenlere ve Şehit Ailelerine Doğu ve Güney doğu bölgelerimizde kamuya ait arazilerden tahsiste bulunulsun. Çiftçilik ve Hayvancılık alanında teşvik edilsin.

Hayvancılıkta Domuz teşvik dışına çıkartılsın. Büyük ve Küçükbaş hayvan teşviki artırılsın. Üretim yapan ve zorda olan her tesisin devletle olan alacak sıkıntısı affa tabi olsun. Gazi, Emekli, Dul ve yetimin gelirlerini artırın. Öğrencilerin üniversite dahil ders araç gider, harç, ulaşım ve diğer barınma giderlerini karşılayın. Başarılı öğrencilerin ilgili alanlarda ilgili ülkelerde eğitim bursunu sağlayın."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler