Yine Pamukoğlu'nu hedef aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde yine HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu vardı. Erdoğan, isim vermeden eleştirdiği Pamukoğlu'na "Utanmadan, sıkılmadan Başbakanı televizyona davet ediyor. Sen kimsin de televizyona çıkaracaksın? Çapın ne? General olsan ne yazar?" dedi.

Yayınlanma: 10.08.2012 - 20:42
Abone Ol google-news

Türk Kızılayı'nın 144. kuruluş yıl dönümü ile bağışçılara altın madalya takdim töreni iftar yemeğinde konuşan Başbakan Erdoğan, konuşmasında Myanmar'da yaşanan olayların ardından toplanan yardımların bölgeye ulaştırıldığını belirtti. Yardım konusundaki duyarlılıklarının din ve ırk ayrımıyla ilgisi olmadığına dikkat çeken Erdoğan, bölgedeki tablonun Somali'den daha kötü olduğu yönündeki bilgilerin kendisine ulaştığını anlattı.

Hedefinde yine Pamukoğlu vardı

Erdoğan, HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'nu isim vermeden eleştirerek, "Bakıyorsunuz bir tanesi çıkıyor: 'Hakkari elden gitti' diyor. Bu nasıl bir zihniyettir. Üstelik ordunun içinden gelen bir kişi olarak bunu söylüyor. Utanmadan, sıkılmadan Başbakanı televizyona davet ediyor. Sen kimsin de televizyona çıkaracaksın? Çapın ne? General olsan ne yazar?" dedi.

PAMUKOĞLU'NDAN ÇOK SERT YANIT

İzmirlilere teşekkür

Konuşmasında, Foça'da askeri araca yapılan saldırıya da değinen Erdoğan, yaralı askerlerin kan ihtiyacının karşılanması için İzmirlilerin gösterdiği duyarlılığa da teşekkür etti. İzmirlililerin duyarlılığının kendilerini mutlu ettiğini belirten Erdoğan, "İzmirlilerin Türk Kızılayı'na süratle elini uzatmaları, orada bir kan toplama seferberliğine girişmeleri bizleri mutlu etti. Bu duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Hiçbir ülkeye rant gözlüğüyle bakmıyoruz"

Uluslararası ilişkilerde, yüzyıllar boyunca, gücün egemen olduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, son yüzyıllarda bu anlayışın değişerek, soft power'ın(yumuşak güç-esnek güç)öne çıktığını vurguladı. Türkiye'nin temelleri üzerine yükseldiği Selçuklu ve Osmanlı'nın hoşgörüsüyle, eşitliğiyle ve adaletiyle anıldığını hatırlatan Erdoğan, "Biz, dün olduğu gibi bugün de hiçbir ülkeye, çıkar ve rant gözlüğüyle bakmıyoruz. Aksine ecdadımızdan devraldığımız mirasın gereği olarak, bütün ülke ve halklara biz gönül gözüyle bakıyoruz. Kızılay da Türkiye'nin dünyaya bakışının, insana, cana bakışının en somut sembolüdür" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler