Yine seçim yine kavga

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Girmeli beldesindeki oy kullanma işlemi sırasında iki grup arasında kavga çıktı. Kavgaya karışanları ayırmaya çalışan 3 asker yaralandı. Aydın'da da seçimlere kavga karıştı.

Yayınlanma: 07.06.2009 - 07:50
Abone Ol google-news

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimi iptal edilen Girmeli beldesindeki ilköğretim okulunda oy kullanma işlemi sırasında AKP ve DTP iki grup arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, kavgaya müdahale etti.

Grupları ayırmaya çalışan 3 asker, atılan taş sonucu çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alındı. Kavga nedeniyle bir süre ara verilen oy kullanma işlemi yeniden yapıldı.

 

Şarkikaraağaç'ta oy kullanma kavgası

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde oy kullanma işlemi sırasında iki grup arasında çıkan kavgada, 1 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimi iptal edilen Şarkikaraağaç'taki Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde oy kullanma işlemi sırasında MHP'li sandık görevlilerinin bir gence baskı yaptıkları iddiasıyla, AKP'li ve MHP'li iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşünce bağırarak konuşan M.E, gözaltına alındı.

Grupları sakinleştirmek için olay yerine gelen Kaymakam Mehmet Akçay, yurttaşlara seslenerek, ''Burada bir seçim yapılıyor. Bu görüntüler Şarkikaraağaç'a yakışmıyor. Kim kazanırsa kazansın yarın herkes birbirinin yüzüne bakacak. Bu kavga, dövüş nedir. Ayıp bir şey'' dedi.

AKP ve MHP teşkilatlarını da partilileri sakinleştirmeleri için uyaran Akçay, oyunu kullananlardan, okul bahçesinde beklemeyerek evlerine gitmelerini ve istirahat etmelerini istedi. Akçay, ''Kimseye baskı yapılmasın, oy namustur'' diye konuştu.

Kaymakamın konuşmasının bitmesiyle birlikte iki grup arasında yeniden kavga çıktı. Olay yerine gelen çevik kuvvet ekibi, iki grup arasına girerek yurttaşları sakinleştirdi.

 

Aydın'da seçim gerginliği

Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Bağarası beldesinde ''kısıtlı'' olduğu öne sürülen bir vatandaşın oy kullanmak için okula getirildiği sırada kavga çıktı. Vatandaşların araya girmesiyle kavga büyümeden önlendi.

Alınan bilgiye göre, Söke ilçesine bağlı Bağarası beldesinde 29 Martta yapılan yerel seçimlerde CHP adayı Hüseyin Yıldırım ile DP adayı Salih Özdemir 1229'ar oy almıştı. Bunun üzerine her iki başkan adayı da İlçe Seçim Kuruluna, oyların yeniden sayılması için itirazda bulunmuşlardı. İtirazlar üzerine oylar yeniden sayılmış, her iki adaya da eşit oy çıkması üzerine kura çekimiyle DP adayı Salih Özdemir belediye başkanlığını kazanmıştı.
Ancak, ''kısıtlı bir vatandaşın'' seçimde oy kullandığının belirlenmesi üzerine Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim iptal edilmişti.

Kolağası beldesinde yaşayan vatandaşlar bugün yeniden sandık başına gitti. Bağarası Çok Programlı Lisesine oy kullanmak için Nuri D. (38) getirildi. Nuri D'nin oy kullanmak için ''kısıtlı'' olduğunu öne süren bir grup vatandaş bu duruma tepki gösterdi.
Bunun üzerine Nuri D'yi okula getiren grup ile buna tepki gösteren belde sakinleri arasında kavga çıktı. Kavga, diğer vatandaşların araya girmesi ile sona erdi.
Nuri D, oy kullandırılmadan okuldan götürüldü.

 

Yozgat'ta 1 yaralı

Yozgat'ın Gülşehri beldesinde 4 sandıkta oy kullanma işlemi tamamlandıktan sonra, oy sayımına geçildi. MHP adayı Resul Soylu'nun seçimi kazandığı yönünde çıkan söylenti üzerine, bir grubun taş ve sopalarla, Çötelli Mahallesi'nde 2 sandığın bulunduğu ilköğretim okuluna camları kırıp girdikleri öne sürüldü.

Okulda çıkan arbede sırasında, sandık görevlisi İbrahim Sonlav (44) başına aldığı darbeyle yaralandı. Sonlav, Sorgun Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon