YKKM'nde Handan Börüteçene Sergisi sonlanıyor

Yapı Kredi Kültür Merkezi(YKKM)'nde, Handan Börüteçene’nin "Sessizlik Bozulmasın Diye Çiçekler Kokularını Salmadı" adlı sergisi yarın sona eriyor.

Yayınlanma: 23.04.2011 - 20:54
Abone Ol google-news

Börüteçene'nin Kuzey Afrika'daki gelişmeler üzerine bütün savaşa dair çalışmasını ortaya koyduğu bu sergi 16- 24 Nisan  tarihleri arasında gerçekleşti. Yapı Kredi'nin satış nedeniyle terkettiği sergi salonu son bir kez daha Börüteçene sergisi için özel izinle açıldı. Çok ani bir girişim olarak açılan serginin kapsamlı katalogu ancak kapandıktan sonra YKY tarafından sanatseverlere sunulacak.

Sergide, Handan Börüteçene’nin günümüzden geriye doğru savaş olgusuna bütün pencerelerinden bakışı ortaya konuyor. Sergi, 2002 yılında Venedik’te “Barış İçin Ayrılmıştır”, 2003 yılında İstanbul’da “İki Oda Bir Salon: Huzur!” ve 2004 yılında “Kimdim Buralarda Yarın Kim Olacağım?” adlı sergilerinin İstiklal Caddesi üzerindeki son noktası.

Sanatçı bu defa, yapıtlarını, dönüştürdüğü yeni bedenlerin yaşam tasarruflarını kim nasıl istiyorsa öyle davransın diye bireylere bırakıyor. Meraklısına, sanatın diliyle savaşı masaya yatıran sergiyi izlemek için sadece tek bir gün kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler