Yoga gurusu açlık grevine son verdi

Hindistan'da, yolsuzluğa dikkat çekmek ve hükümetin bu konuda etkin önlemler almasını sağlamak için bir haftadır açlık grevi yapan ünlü yoga gurusu Sivami Ramdev eylemine son verdi.

Yayınlanma: 12.06.2011 - 10:27
Abone Ol google-news

Sağlık durumunun bozulması üzerine muhalif yoga gurusunun kaldırıldığı, Dehradun (kuzey) kentindeki Himalaya Tıp Enstitüsü hastanesinin hastanesinin başhekimi Vijay Dasmana, Sivami Ramdev'in açlık grevine son verdiğini ve yakında taburcu edeceklerini söyledi.

Hindistan'da ve yoga dünyasında televizyondaki nefes alma egzersizleriyle yıldız olan Ramdev, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine geçen cuma hastaneye kaldırılmıştı.
Yaklaşık bir hafta önce başkent Yeni Delhi'de binlerce yandaşının desteğiyle açlık grevine başlayan guru, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra yaşadığı kuzeydeki Haridvar kentine gönderilmiş, ancak eylemine son vermemişti.

Muhalefetteki Janata Dal (Halk Partisi) Başkanı Subramanian Sivami, gurunun eylemine son vermesine rağmen mesajını iletmeyi başardığını belirterek, "Ramdev hedefine ulaştı. Kendisini bu yeni aşamada kutlarız. Kampanyası sürecek, yurtdışındaki gizli hesaplarda yüklü parası bulunanlar endişeyle bekleyecek" dedi.

Hindistan'da hükümet aylardır yolsuzluk skandallarıyla sarsılıyor. Özellikle cep telefonu lisanslarının verilmesinde yapılan yolsuzluklarda maliyenin yaklaşık 40 milyar dolar zarar uğratılması büyük yankı yaratırken, ünlü yoga gurusu hükümetin başta dışarda gizli hesaplardaki "kara paranın" yurda getirmesini ve rüşvet ile yasadışı para transferini önlemesini istiyor.

Guru ayrıca, hükümeti soyan yolsuzluk suçlularının idam cezasına çarptırılmasını ve rüşvet verirken yaygın olarak kullanılan 500 ve 1000 rupilik banknotların kullanımdan kaldırılmasını talep ediyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler