"YÖK insanların emeklerine yazık etmiştir"

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''YÖK'ün aynı konularda çelişkili kararlar vermesi üzerine sağlık çalışanlarının birçok kazanımlarının ellerinden alındığını'' öne sürdü.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 08:34
Abone Ol google-news

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK'ün, 2006'da aldığı, laborant ve veteriner sağlık ön lisans programının sağlıkla ilgili bir üst öğrenim olarak kabul edilmesine ilişkin kararını iptal etmesini eleştirdi.

Bunun bir hak gasbı olduğunu, bu karar sonrası hemşireler başta olmak üzere binlerce çalışanın bu bölümde okuyarak sağlıkla ilgili bir üst öğrenim bitirmek için çalıştığını ifade eden Kahveci, ''Kimisi mezun oldu, kimisi okulunu bitirmek üzere. 3 yıl sonra YÖK bu kararından vazgeçerek insanların emeklerine yazık etmiştir'' dedi.

YÖK'ün bu kararından geri dönmesi gerektiğini kaydeden Kahveci, ''YÖK'ün aynı konularda çelişkili kararlar vermesi üzerine sağlık çalışanlarının birçok kazanımları ellerinden alınmaktadır'' görüşünü savundu.

Bu konuda Danıştayda dava açtıklarını bildiren Kahveci, kararın geri alınmasına yönelik faks eylemi de başlattıklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler