YÖK protestosuna plastik mermiyle müdahale

YÖK’ün kuruluş yıldönümü olan 6 Kasım’da Ankara, iki farklı manzaraya sahne oldu. Öğrenciler ODTÜ’nün ünlü Devrim stadına Diren yazarken, Kızılay’da plastik mermiler ve gaz bombaları havalarda uçuştu, uzun süre koşuşturmaca sonunda 2’si gazeteci, 1’i çocuk çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Yayınlanma: 06.11.2013 - 13:25
Abone Ol google-news

YÖK’ün kuruluşunun yıldönümünde Ankara yine benzer görüntülere sahne oldu. Bir grup öğrenci Yüksel Caddesi’nde toplanarak basın açıklamasının ardından Kızılay Meydanı’na yürümek istedi. Saat 12.30 sularında polis, gruba yönelik yaptığı anonsta “Amacınız olay çıkarmak biliyoruz, olay çıkarıp medyatik olmak istiyorsunuz, bunu da biliyodruz.

YÖK PROTESTOSUNA PLASTİK MERMİYLE MÜDAHALE - VİDEO

YÖK PROTESTOSUNA PLASTİK MERMİYLE MÜDAHALE - FOTO GALERİ


Basın açıklamanızı yapın ve dağılın, yoksa birazdan müdahale olacak” anonsu yaptı. Anonsu duyan öğrenciler polisin üzerine yürüyünce müdahale gecikmedi. Grup müdahelenin ardından kısa sürede dağılırken, kovalamaca arka sokaklarda devam etti.

Arka arkaya plastik mermi

Polis, ara sokaklarda apartman aralarında yakaladığı eylemcilerin üzerine çok sayıda plastik mermi sıktı. Bu sırada bir kadın öğrenci gözaltına alındı. Polis kadını gözaltı aracına doğru götürürken yerlerde sürükledi. Kadın eylemcinin yerde sürüklenirken, “Bunlar halkın katilleridir. Katilleri görüyorsunuz değil mi? Bizler parasız eğitime hayır dediğimiz için gözaltına alınıyoruz” diye bağırdığı görüldü. Bu sırada yurttaşların da kadın eylemci susturulmaya çalışılırken, “Bir öğrenciye 20 kişi müdahale ediyor. Demokrasi bu işte” sözleri ile itiraz etti.

Tek tek gözaltı için koşturmaca

Ardından Sıhhiye ve Kolej meydanları tarafında kovalamaca devam etti. Polissin küçük küçük ekiplerle sokak sokak eylemci araması ve bulduğunu gözaltına alması dikkat çekti. Bu sırada Mithatpaşa Caddesi üzerinde 2 gazeteci ve 2 çocuk gözaltına alındı. Gazetecilerin Yürüyüş Dergisi’nin muhabirleri Başak Kavruker ve Duygu Tunç olduğu, ancak üzerlerinden basın kartları ve kurum kimlik kartlarının çıkmadığı öğrenildi. Başak Kavruker, gözaltı karacı beklenirken, polislere “Ne gülüyorsun? Sizler bu halkın kanını dökerek kazandığınız kanlı paralarınızla çocuklarınıza ekmek götürüyorsunuz. Berkin Elvan günlerdir komada. Sizin attığınız gaz bombası yüzünden. Ethem Sarısülük’ü sizin arkadışınız öldürdü. Hem de başına kurşun sıkarak. Hala gülüyorsun. Hiç mi vicdanın yok, utanmıyorsun” diye bağırdı. İki gazeteci gözaltına alınırken, 18 yaşından küçük iki çocuk da gözaltına alındı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler