"Yolların kralı değil, kuralı var"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, yaz tatiline çıkacak olan öğretmen, öğrenci ve velileri trafikte aceleci olmamaları konusunda uyardı.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 09:49
Abone Ol google-news

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, yaz tatiline çıkacak olanları 'yolların kralı değil, kuralı var' diyerek uyardı.

Apaydın yazılı açıklamasında, yarın tamamlanacak olan 2008-2009 Eğitim ve Öğretim yılının ardından 15 milyon 351 bin öğrenci ve 662 bin öğretmenin bir anda tatile çıkacak olmasından kaynaklı trafikte yoğunluk yaşanacağına dikkat çekti. Apaydın, "Bilindiği gibi kazalar en çok tatilin başladığı ilk günlerde ve bittiği son günlerde meydana gelmektedir. Tatile çıkacak olan öğrenci, öğretmen ve velilerimizin acele etmemeleri ve kurallara uymaları çok önemli" dedi.


Tatil döneminde kazalar yüzde 40 artıyor

Apaydın, her yıl yaz aylarında tatile çıkanların aynı anda hareket etmelerinden dolayı trafik kazalarında artışlar yaşandığı belirterek, 2008 yılında Haziran ayından Eylül ayına kadar bin 527 ölümlü kazada bin 928 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Apaydın, az aylarında hayatını kaybedenlerin sayısında yüzde 40'a varan artışların yaşandığını vurguladı.


Sürücülerin dikkatli olması gerek

TŞOF Başkanı Apaydın, aşırı hız ile araç kullanılmaması gerektiği hatırlatarak, sürücüleri "Uykusuz, yorgun, alkollü araç kullanılmamalı. Araçların mutlaka bakımı yaptırılmalı,biran önce tatile çıkayım, şu stresli ortamdan kurtulayım diyerek, aşırı hız ile araç kullanmamalı ve hatalı sollama yapılmamalıdır. Yorulan sürücüler mutlaka dinlenmelidir. Çünkü yorulan ve uykusuz olan sürücülerin refleksleri bozulmakta, kaza yapma oranı artmaktadır" dedi.


Kurallara uyun

Apaydın, uzun yol taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerine de şu önerilerde bulundu:
"Yola çıkarken aracınız tam bakımlı olmalı. Far ayarlarınız karşıdan gelen sürücünün gözünü almamalı. Araç kullanma sürelerini aşmayın. Bir an önce gideceğiniz yere varmak için ana yol güzergahlarının dışına çıkmayın. Yolculukta mutlaka bakımlı olan yolları tercih edin."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler