"Yunanistan karar aşamasında"

Yunanistan Başbakanı George Papandreu, Yunanistan'ın birkaç hafta içinde Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) yardım mekanizmalarını aktif hale getirip getirmeme konusunda karar vermek zorunda olduklarını bildirdi.

Yayınlanma: 18.04.2010 - 09:37
Abone Ol google-news

Yunanistan Başbakanı George Papandreu Newsweek dergisine verdiği demeçte, AB ve IMF yardımları konusunda henüz resmi bir karar verilmediğini belirterek, ''Bu konuda tüm söyleyeceğim şey; yardım düğmesine basmak zorunda kaldığımız takdirde paranın hazır olması için çalışmalara başlayacağız'' dedi.

AB ve IMF yardım paketinin bir kurtarma paketi olmadığını, gerekli reformları yapabilmesi için nefes almasını sağlayacağını ifade eden Papandreu, söz konusu yardım paketinin Yunanistan'ın gerekli reformları yaparak, ekonomin kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşması için zaman kazandıracağını belirtti.

Yunanistan'ın Mayıs ayında yeniden finanse edeceği 11 milyar Avro'luk borç için gelecek ay uluslararası piyasadan yapacağı borçlanma konusunda bir güçlük ile karşılaşacağını sanmadığını kaydeden Papandreu, uluslararası piyasadan borçlanılmasında sorunun, borçlanmanın maliyeti ve bunu ne kadar sürdürülebileceği olduğunu bildirdi.

Yunanistan, AB ve IMF yetkilileri ile 45 milyar Avro'yu bulan yardımın detaylarını görüşmek üzere resmi görüşmelere yarın başlayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler